Войната в Украйна задръсти небето над България и Турция

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/voynata-v-ukrayna-zadrasti-nebeto-nad-balgariya-i-turciya/4953 SvobodnoSlovo.eu
Войната в Украйна задръсти небето над България и Турция

Небето над България и Турция се задръсти след като Украйна затвори въздушното си пространство заради войната, сочи картата на flightradar24.

"Много авиокомпании са пренасочили полетите си над Русия да минават през Турция и след това България.

Ръководство на въздушното движение (РВД) има готовност да обслужи повишения въздушен трафик над България, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията, цитирани от БТА.

Около 4:00 часа тази сутрин украинските власти публикуваха НОТАМ съобщение за затваряне на цялото украинско въздушно пространство за граждански полети, включително и летищата на територията на Украйна.

Поради потенциална опасност за гражданското въздухоплаване Европейската агенция за авиационна безопасност издаде бюлетин, който препоръчва авиокомпаниите, освен територията на Украйна, да избягват и райони на около 200 км разстояние от украинската граница навътре в териториите на Русия и Беларус.

Очакваният ръст на въздушния трафик в българското въздушно пространство е около 40%. ДП „Ръководство на въздушното движение“ е подготвило секторни конфигурации за поемане на трафика, като са направени и симулации. Осигурен е необходимият брой ръководители на полети"

https://www.24chasa.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.