"Всичко върви по план" Това са думи на Путин към Олаф Шолц от сряда. Това да прилича на Русия, която е в капан?

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/vsichko-varvi-po-plan-tova-sa-dumi-na-putin-kam-olaf-sholc-ot-sryada-tova-da-prilicha-na-rusiya-koyato-e-v-kapan/5059 SvobodnoSlovo.eu
"Всичко върви по план" Това са думи на Путин към Олаф Шолц от сряда. Това да прилича на Русия, която е в капан?

"Всичко върви по план"

Това са думи на Путин към Олаф Шолц от сряда.

Това да прилича на Русия, която е в капан?

Нищо подобно! Русия не само не е в никакъв капан, Русия прави завой от 180 градуса по отношение на Запада и няма да се обяснява повече с никого защо и за какво. Нито аз ще се обяснявам.

Да, отново ще кажа - Настъпи коренна промяна на геополитическото поле в света, кардинално се измени не само вятърът, но процесите вече се движат в нови плоскости. Западните медии продължават да държат света в заблуда, че нищо не се е променило, на което се дължи масовата неспособност да се свържат хората с новите процеси. Освен това нещата стават така финно протичащи, като кораб, който се прокрадва между подводни скали от всички страни, клати се и насам и натам, но минава, че мнозина изобщо не могат да разберат защо се движи така.

Русия пристъпи към изпълнение на това, което обяви още в Женева в юни, а след това цяла есен и особено от нова година насам говори непрекъснато. Че ще реши темата Украйна веднъж завинаги и то сега. Всички западни "партньори" са обилно и напоително предупредени какво ще правят и защо.

Неведнъж казвам, за колективният Запад НЕ МОЖЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН ДА ОТГОВОРИ НА РУСКАТА ВОЕННА МОЩ НИКЪДЕ, НИТО НА ЗЕМЯТА, НИТО В КОСМОСА. Което прави излишно изобщо да се обсъжда сдържане на Русия от Запада или пък да се обсъжда каквато и да е точкан от ежедневната западна пропаганда и заплахи как щели да накажат Русия ако влезе в Украйна. Това е смешно! Русия ги превъзхожда и количествено и качествено като оръжие, а като тактика и стратегия направо е век напред. Смешно е.

Защо ще вземе Донбас?

За последен път обяснявам.

Там е рускоезичното православно население, определящо се като руснаци.

Там са въгледобивните басейни, 4-тите в света по богатство на залежите. Построени са от СССР с парите на общността и Путин няма абсолютно никакво намерение да ги остави в ръцете на управлявана от Запада Украйна или в ръцете на сина на Джо Байдън или в ръцете на когото и да било.

След Крим това е най-важната стратегическа точка в руския национален интерес и тя ще бъде включена във федерацията по един или друг начин. Лесно или трудно. С война или с дипломация. С драми или спокойно. Няма никакво значение! Донбас ще се присъедини към Русия, тема решена и затворена!

При гласуването в Думата на закона за присъединяване, новата партия, която се описваше като контрапункт на Путин и следователно носител на нови тенденции в руската политика, Новите хора, са гласували против присъединяването и това е достатъчен факт, за да бъдат пришити към западнофилските либерали в Русия, следователно врагове на Путин и на националната консолидация. Тяхното лице лъсна!

Вече се случват исторически неща, които упорито получават отричане и отказ да бъдат приети. Това е нормално. Всяка загуба на статукво се приема трудно и болезнено. Това преживява в момента колективния Запад. Смъртта на световното превъзходство и на НАТО. Като при всяка смърт е тежко, мъчително и има оплаквачки. Има и много голяма ярост. С ярост и без ярост, с омраза или без, неизбежното ще стане - Донбас минава към Русия, Украйна ще се разпадне.

Фактически това е до известна степен повторение на сирийския сценарий, но много по-префинено и внимателно.

Реакцията на САЩ от снощи е плачевна!

Байдън истерично зове, че Русия ще нападне Украйна, за да обясни случващото се в Донбас.

И сега главното доказателство за моята теза, която се споделя само от двама души от официалните гласове, Дарина Григорова и Вацев, е следната реакция на Запада. Истерична реакция на евакуацията, Русия злодейски използва населението като жив щит! Ето ново внушение - Русия взема населението на Донецк и Луганск като заложници! Да, това може да мине само пред невежи от трите степени - невежи, по-невежи, най-невежи. За всеки друг такова нещо не съществува.

Значи според Запада Русия няма право да се погрижи за руско население в друга държава, което е изправено пред етническо прочистване.

Не знам дали изобщо да потъвам в моралния и политически смисъл на тази тема. Засега не виждам смисъл. Само ще дам сравнение. Когато Фидел Кастро дойде на власт с военен преврат, САЩ изпратиха транспорт и си прибраха всички граждани. Същото е.

Очаквам много истерия в медиите и много интересни събития.

Всичко върви по план.

Анастасия Гешева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.