ВСС обяви за ”недопустимо” отстраняването на Гешев

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/vss-obyavi-za-nedopustimo-otstranyavaneto-na-geshev/8713 SvobodnoSlovo.eu
ВСС обяви за ”недопустимо” отстраняването на Гешев

Предложението на служебния правосъден министър Янаки Стоилов за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев бе отхвърлено от Пленума на членове на ВСС.

12 гласа бяха дадени "За" предложението да "остава без разглеждане като недопустимо внесеното предложение от министъра на правосъдието за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев". Обоснованието е, че "министърът на правосъдието няма законова компетентност да прави подобно предложение".

Самият дебат за отстраняването на главния прокукор продължи повече от 6 часа.

„Тази дискусия беше тежка, продължителна и конфликтна на моменти. Тя се води за първи път“, заяви Янаки Стоилов и допълни: „Смятам, че българските закони до голяма степен са в унисон с европейските“.

„Темата ще има продължение – с мое или без мое участие. Виждам, че и днес е започнала дискусия в Парламента. Утре тя ще продължи. Като правосъден министър, аз съм връзката между ВСС и Парламента“. - допълни той.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.