Зеленият сертификат беше безмислица и аз мисля, че той трябва да отпадне не на етапи, а да отпадне изведнъж, защото самото му въвеждане нямаше никаква епидемиологична основа

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/zeleniyat-sertifikat-beshe-bezmislica-i-az-mislya-che-toy-tryabva-da-otpadne-ne-na-etapi-a-da-otpadne-izvednazh-zashtoto-samoto-mu-vavezhdane-nyamashe-nikakva-epidemiologichna-osnova/4967 SvobodnoSlovo.eu
Зеленият сертификат беше безмислица и аз мисля, че той трябва да отпадне не на етапи, а да отпадне изведнъж, защото самото му въвеждане нямаше никаква епидемиологична основа

Зеленият сертификат беше безмислица и аз мисля, че той трябва да отпадне не на етапи, а да отпадне изведнъж, защото самото му въвеждане нямаше никаква епидемиологична основа и всъщност неговото единствено предназначение беше да накара колкото може повече хора да се ваксинират с цената на всичко,  с усложняване на техния живот, но няма никакъв резултат. Дали сме държава с 80-90 % ваксинирани, или по-малко, за нас няма значение.

Това каза доц. Атанас Мангъров в "Крум Савов Life" по Телевизия 7/8.

Изводът е, че ние влизаме в ролята на контролна група, която показва несъстоятелността и безсмислието от всички тези мерки. Ще кажат, нали, да, но тука има висока смъртност,  но мислите ли, че ако тука нямаше ковид, ние щяхме да бъдем на острова на спокойствието и хората нямаше да умират, и ние щяхме да бъдем с най-ниска смъртност. Нищо подобно, ние винаги сме били с най-висока смъртност, допълни доц. Мангъров.

Освен че зеленият сертификат трябва да бъде премахнат, трябва да бъде премахната и възможността да бъдат въвеждани всички тези извънредни епидемиологични обстановки. Защото можете да бъдете сигурен, че по-нататък през есента, когато пак цените хвръкнат нагоре, когато електричество, газ и всичко отиде в небесата, отново ще ни налази някакъв нов вариант и ние отново ще почнем да се сертифицираме, маскираме и всичко останало. Няма нужда да си доста умен, за да разбереш, че през есента, а пък и може би доста по-рано ще има високи цени на всичко и много хора няма да могат да си плащат ежедневните разходи, много предприятия ще фалират поради непоносимите цени на тока, но никой не се разправя с тези неща. Ние се занимаваме със сертификати и ваксинки, тоест, ако я нямаше цялата тази ковид история, мислите ли къде щяха да бъдат хората и какво щяха да правят. Щяха да са на площадите и да викат за други неща, а не за сертификати, каза още доц. Мангъров.

Оказа се, че нашият народ е мазохистичен. Той гласува за тези хора, които наложиха сертификатите, които наложиха тези ограничения, които доведоха до това, че икономиката отиде на кино. Тези мерки трябва да отпаднат, защото те се използват за съвсем други цели. Ковид е един медицински проблем, който се използва за икономически и политически цели, коментира доц. Атанас Мангъров.

Редактор: Недко Петров

https://petel.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.