Александър Симов: Симеонов е като озверял фашист, вън от кабинета

https://svobodnoslovo.eu/politika/aleksandar-simov-simeonov-e-kato-ozveryal-fashist-van-ot-kabineta/23135 SvobodnoSlovo.eu
Александър Симов: Симеонов е като озверял фашист, вън от кабинета

Вицепремиерът Валери Симеонов се държи като озверял фашист. Няма никакъв смисъл да се извинява - в такава ситуация се махаш от правителството моментално.

Това заяви депутатът от БСП Александър Симов пред bTV. Така той коментира изказването на Симеонов по адрес на руския патриарх Кирил, в което го нарече „цигарен патриарх", „второразрядно ченге" и "хитрец".

Според Симов, ако премиерът Бойко Борисов е човек на място и геополитически стратег, трябва веднага да отстрани член на кабинета му, позволил си такава фраза, "позволил си да се държи като дребен хулиган на футболен мач".

"Ако патриарх Кирил беше тук в лично качество, а Валери Симеонов се намираше в някоя бургаска кръчма с група приятели, а не беше вицепремиер и си позволеше такъв език, сигурно щеше да мине. Но когато го казва вицепремиерът на България, той прави скандала чудовищен, огромен. Симеонов се държи като, извинявам се, като озверял фашист. В лицето на Кирил, който идва тук в институционално качество, той обижда цялата Руска православна църква. Ако Симеонов смята, че това е ролята му на вицепремиер - да ни забърква в такива конфликти, то значи имаме кабинет, който ще ражда само трусове и бури", добави социалистът.

И добави:

„Не съм против това един български политик и вицепремиер да изразява позиция по този скандал, но когато думите ти приличат на нещо, написано на стените на градска тоалетна, съжалявам, мястото ти е вън от политиката"

Александър Симов: Симеонов е като озверял фашист, вън от кабинета

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.