Асен Василев към кмета на Варна от ПП: Веднага да уволниш всички кадри на ГЕРБ от общината!

https://svobodnoslovo.eu/politika/asen-vasilev-kam-kmeta-na-varna-ot-pp-vednaga-da-uvolnish-vsichki-kadri-na-gerb-ot-obshtinata/123494 SvobodnoSlovo.eu
Асен Василев към кмета на Варна от ПП: Веднага да уволниш всички кадри на ГЕРБ от общината!

Благомир Коцев проведе втора среща с министъра на финансите Асен Василев и след нея уволни заместник-кмета Христо Иванов, отговарящ за строителството и инфраструктурата

Преди това атакува подгряващо “строителен бос”, който “звънял на служители в общината и им давал нареждания”, с когото работил зам.-кметът.

Кметът беше атакуван, че не проявява кадровия размах на Кирил Йорданов, който за седмица си подреди екипа, след като спечели изборите през 1999г.

Кирил Йорданов си назначи екипа, но не проведе “чистка” в общината. Според източници, близки до ПП, след втората среща на кмета с министъра на финансите ще бъдат уволнени кадри, работили в екипите на Кирил Йорданов и Иван Портних, и уволнението на Христо Иванов е само началото, а това означава кадрова “чистка”.

“Кадрите на Иван Портних и Кирил Йорданов, разпределяли финансов ресурс да напуснат общината”, казал Асен Василев на Христо Иванов, заявиха източниците.

Това било условието на министъра на финансите, за да отпусне финансов ресурс от държавния бюджет за мегапроектите за Варна.

Благомир Коцев няма как да не се съобрази с изискването на Асен Василев, ако иска да има силен старт на мандата.

Очевидно с уволнението на Христо Иванов министърът на финансите Асен Василев дава знак, че не приема кадри на Иван Портних да разпределят финансовия ресурс.

След втората среща с министъра на финансите кметът заяви, че след “ЧНГ” ще назначи заместник-кмет по “Бюджет и финанси”, което означава кадрово пренареждане в ресора.

Така след втората среща на Благомир Коцев с Асен Василев стратегията на кмета и министъра на финансите, който пое ролята на “смотрящий” от Даниел Лорер в ПП за Варна, става “първо уволненията – парите после”.

Парите от държавния бюджет за мегапроектите ще са почти милиард лева според запознати, а усвояването на финансовия ресурс и реализирането на проектите ще обхване два кметски мандати.

Стратегията за уволняване на кадри, които разпределят финансов ресурс и са работили с Иван Портних и Кирил Йорданов, е знак, че ПП се готви за два управленски мандити в община Варна.

Благомир Коцев очевидно ще назначи кадри на ПП, които да разпределят финансовия ресурс под супервайзерството на министъра на финансите Асен Василев.

Така се потвърждава, че министърът работи по своя редакция на класическото правило – “Паричните потоци и кадрите, които ги разпределят, решават всичко”.

Източник: bgsniper.com

3 Коментара

Варна

8 months before

Горката Варна пак не случи на кмет

Коментирай

Червената шапчица

8 months before

- Асене, страх ме е отзад! - Не бой се, кмете! То не боли! - А ти откъде знаеш?

Коментирай

izo

8 months before

Поне една добра новина! Варненци не са гласували за промяна, че същите началства пак да са началства.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.