Асен Василев: Надявам се да не изберем правителство през задния вход

https://svobodnoslovo.eu/politika/asen-vasilev-nadyavam-se-da-ne-izberem-pravitelstvo-prez-zadniya-vhod/110526 SvobodnoSlovo.eu
Асен Василев: Надявам се да не изберем правителство през задния вход

Позицята на ”Продължаваме промяната - Демократична България” е ясна и заявена още първата седмица след изборите - ние няма да подкрепим правителство с първия мандат. Това заяви съпредседателят на ПП Асен Василев.

Силно се надявам да не изберем правителство на България през задния вход. Аз силно вярвам, че разумът ще наделее и ще имаме пправителство с втория мандат. Мария Габриел поиска още една среща, за да препотвърдим позицията си лично в разгвоор с нея, посочи Василев. 

Василев уточни, че ПП-ДБ ще предложи експертно правителство на малцинството с втория мандат, а разговорите за него ще започнат след изчерпването на първия мандат. 

Имаме нужда от конституционно мнозинство, за да се изчисти държавата от всички проблеми в прокуратурата, видни за всички български граждани. Защото е ясно, че не е въпросът в личността на един човек, а в конструкцията на прокуратурата и съдебната власт. Имахме същия проблем и при проркуратурата "Цацаров", и при прокуратурата "Филчев", каза Василев.

Според него има вариант парламентът да приеме бюджет, колкото и негативи да има в предложения в момента. Той изрази надежда ГЕРБ да не поставя приемането на бюджета като ултиматум за подкрепа на първия мандат.

По думите му на местните избори в столицата ПП-ДБ вероятно ще се явят заедно със „Спаси София”.

frognews.bg

3 Коментара

Иван Пеев

преди 11 месеца

Асенчо, вашата политически сила вече е излязала от задния вход и за това така вони в държавата. А с добавеният аромат от предния вход (пардон първата сила), животът встраната става вече непоносим. Понимаеш?

Коментирай

Пешо

преди 11 месеца

Асене, не така де. Цяла България знае колко уважаваш задният вход.. Ако ти е отворен широко, можеш да поемеш много....... членове.

Коментирай

Бахой

преди 11 месеца

Вари го, печи го,Кокорчо все за задния вход мисли!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.