Асен Василев не трябва да бъде министър никога повече!

https://svobodnoslovo.eu/politika/asen-vasilev-ne-tryabva-da-bade-ministar-nikoga-poveche/130168 SvobodnoSlovo.eu
Асен Василев не трябва да бъде министър никога повече!

Асен Василев не трябва да бъде министър никога повече!
Министърът на финансите (в оставка) залага приватизация на горите и тотално следене на физическите лица от страна на НАП!
Месеци трае управленската агония на кабинета на сглобката, а повече от седмици продължава и агонията, която политическият ни "елит" нарича ротация. Всички за пореден път видяхме що за политици ни управляват.

Докато медии и общество се занимават с това кой какво казал и кой как се обидил, тихичко и без много шум уж финансовият министър в оставка Асен Василев продължава да налага анти-българската си политика.
Всички видяха далновидната му политика по управление на държавните пари, заради която в енергетиката зейна огромна дупка, която ще повиши драстично цените на тока след няколко месеца.
Остана обаче някак скрито предложението на Асен Василев за преобразуване на държавните горски предприятия в акционерни дружества. Какво означава това? Означава, че те ще бъдат само на една стъпка от приватизация, концесиониране, разпродажба. Държавните гори няма да са вече държавни и ще могат да преминат съвсем законно в ръцете на дървената мафия, която и без това се шири на воля.

Защо Василев иска това? Формалната причина е пак по препоръка и поет към чужденци ангажимент по плана за устойчивост и възстановяване.
Истинската причина е ясна, а тя е – пари, с които да се покриват заеми, които пък са теглени за да се поддържа стабилен фиска. Интересно е и безропотното мълчание на така наречените зелени, които са част от тази некоалиция.

Освен приватизация на горите Василев готви и така наречените електронни касови бележки. Те ще ни бъдат пращани на мейл или приложение в телефона. За целта ще трябва услужливо да си дадем, с наше съгласие разбира се, данните на търговеца. Така, благодарение на реформата на Василев и държавата и корпорациите ще следят изкъсо кой какво купува, къде ходи, какво прави и от какво се интересува. Така директно ще може да се прави поведенчески профил на всеки, решил да се дигитализира пред НАП. 

Аcен Василев не трябва да бъде повече финансов министър не само заради направените поразии, а заради плановете му да продължи да съсипва държавата.
За всички вече е ясно, че зад сглобката не стои нито държавния, нито европейският интерес. Тя се движи само и единствено заради личните интереси и егото на няколко души, били те и от различни партии.  

Карлос Контрера

14 Коментара

Червената шапчица

преди 1 месец

Полша разкри защо не е свалила руската ракета, прелетяла над полското въздушно пространство - летяла много бързо. Да ви пикая на нато-то...

Коментирай

copy - paste

преди 1 месец

Странно! Ако руска ракета е прелетяла над полша на път към украина, тя трябва да е била изстреляна от Калининград. Най-краткият път (ако е минала и над Беларус) е 250 км, взет за 40 сек. Това е над 6 км/сек – малко по-малко от първа космическа (8 км/сек) или 22 мах!!! Брей, докъде са напреднали братушките!

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Тагарев се почеса по главата, почеса се по задника и каза - - Не са я свалили защото Не могат. Другото са смешни оправдания! А и е била само 40сек. в нарушение. За толкова даже не могат да вземат решение за сваляне. Просто реват поради немощ.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Разни българчета пишат в дойче веле... - смешен плач - Смешен (дойче велевски) плач за шарлатаните . България "изпадала в политическа нестабилност" ?! Щото до сега цареше една "стабилност" - не е за разправяне ! Имаше СТАБИЛНОСТ само в кражбите , съипиите , назначенията на "свои хора " , вкарването ни в дългова спирала , тегленето на безсмислени заеми , обедняването на нацията , скоковете на цените , слугинажа и националните предателства така "храбро" и безсмислено-безотговорно НАТВОРЕНИ от ОПГ ПП/ДБ ! ПП. А ВЕЛИКАТА ЦЕЛ - еврозона , ЕС да си я завре в .... , тя ще ни докара още по голямо обедняване , защото чрез невя се "стопява" скритата инфлация .

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

- Не там, не там!... - Ами къде, бе Асене?

Коментирай

copy - paste

преди 1 месец

Ндаа ,много мъка има по този свят ! Много ! Сега , какво ? Сбогом министерски кабинети , сбогом секретарки , сбогом НСО лимузини , сбогом шест (а за някои и седем , осен ,девет) цифрени рушвети , сбогом "командировки" с любовници или семейство в чужбина , сбогом безразборно харчене на народни пари , сбогом приеми , матинета и соарета , сбогом държавни гавази , сбогом сладки сделчици на народен гръб , сбогом (за един специален министър става дума) Спецов , сбогом , сбогом , сбогом ..... сбогом !

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Денков не заслужаваше това ! Кирето и мравояда се скриха зад пердето да стискат палци , обаче Баце им би страшна дузпа и ги изхвърли от турнира ...Кирчо и Кокорчо явно не искат да слизат от власт , явно това е най важното за тях , което пък няма нищо общо с благото на народа ...като цяло се оказват поредните мошеници на държавната ясла...България така и не случи на достойни хора , които да я управляват ...само схеми , интриги и посолства са им в главите !!!

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

За Радан Кънев нови избори биха били "непростим политически грях с непредвидими последици"

Коментирай

copy - paste

преди 1 месец

Наивен и жалък хленч, Кире! Простата и крадлива Тиква се изгаври с вас. Прегърнахте се с мафията му и очаквахте промяна от същата мафия. Никога няма да стане. Чакаме следващата промяна, която да е истинска опозиция на герберо-депесарската мафия. Кьорав карти не играе. Ама в Харвард явно не ги учите тия работи.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

По искане на МВФ Украйна ще продаде две държавни банки - Купона свърши, почнаха да идват сметките...

Коментирай

copy - paste

преди 1 месец

Украинските власти, по искане на Международния валутен фонд (МВФ), се готвят да продадат Sense Bank и Ukrgasbank, се посочва в актуализирания меморандум на фонда. - хайде почна примоцията, като в Гърция навремето, дай, за да ти дадем, пито платено, никой не дава за едните сини очи, в България 80 процента от банковия сектор е на чужди собственици, ако е имало до днес украински олигарси, и украински национален капитал, събран в последните 30 години, до края на войната няма и да се чуе повече за такива неща, а руснаците ги търпяха, даже разделяха печалбата си с тях

Коментирай

Борис

преди 1 месец

По ЧШ! "Не там, не там!... - Ами къде, бе Асене?"Там,там Спецо,ама тури и малко вазелинец!

Коментирай

Борис

преди 1 месец

По ЧШ! "Не там, не там!... - Ами къде, бе Асене?"Там,там Спецо,ама тури и малко вазелинец!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.