Атанасов: Ако ГЕРБ са първи, изборите наесен са сигурни

https://svobodnoslovo.eu/politika/atanasov-ako-gerb-sa-parvi-izborite-naesen-sa-sigurni/52691 SvobodnoSlovo.eu
Атанасов: Ако ГЕРБ са първи, изборите наесен са сигурни

Ако ГЕРБ е първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори на 2 април, отиваме на нови избори наесен.

Това заяви в ефира на Българската национална телевизия ген. Атанас Атанасов, съпредседател на “Демократична България”. 

По думите му партията на Бойко Борисов имитира разговори с останалите формации - доказателства, че ГЕРБ не искат да има правителство. 

Атанасов определи като “абсурдни” твърденията, че коалицията ПП-ДБ работи с ГЕРБ и ДПС. Такива обвинения се появиха от Александър Дунчев. Бившият депутат от “Продължаваме Промяната” смята, че новата коалиция пресъздава “порочните модели на управление на ГЕРБ” като “избутва хората с кауза назад в листите”.

На Дунчев бе предложено второ място в листата за София - област, което обаче той отказа. 

“Обединението ПП-ДБ е създадено, за да се концентрират на едно място реформаторските сили, за да променят нещата”, посочи Атанасов и допълни, че се надява коалицията да получи подкрепата на хората, за да изпълни целите си. 

В зависимост от резултата на обединението от изборите ще решат по какъв начин да подходят.

Съпредседателят на ДБ настоя още за отнемане кадровите правомощия на главния прокурор с конституционна реформа и призова Борисов и депутатите му да подкрепят конституционната промяна. 

Атанасов критикува и президента Румен Радев и коментира, че с легитимни парламентарни средства трябва да се проверят действията на служебното правителство и президента Радев дали се изпълнява решението на 48-ото НС за военно-техническа подкрепа на Украйна

https://frognews.bg/

4 Коментара

Практикабъл

преди 1 година

Генералът-гномче сънува Велико народно събрание. Той е по великите неща, разбира се. Велики, но с джобен формат. Да се качва по практикаблите, за да изглежда поне малко велик, ха-ха.

Коментирай

Червената шапчица.

преди 1 година

Този е един от малкото изроди в държавата. Даже не се сещам в една конкуренция между него и Ристето Иванов и Бойко, кой ще спечели наградата за най-противен тип. На предстоящата изборна дата се готвим да се утвърдим завинаги като най-дебилната нация. Дано не съм прав, но не са виновни тримката, не е виновен един престъпник, ако са го оставили да вилнее.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Чудя се, защо някакъв евнух ми краде името и споделя своите кастрирани мисли. Аман от комплексирани мъжленца с малки, импотентни чурки.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.