„Аз съм“ е неговото „Той е“. Други няма! Дали? „Да, ама не!“, както казваше покойният Петко Бочаров!

https://svobodnoslovo.eu/politika/az-sam-e-negovoto-toy-e-drugi-nyama-dali-da-ama-ne-kakto-kazvashe-pokoyniyat-petko-bocharov/25940 SvobodnoSlovo.eu
„Аз съм“ е неговото „Той е“. Други няма! Дали? „Да, ама не!“, както казваше покойният Петко Бочаров!

„Направих ви магистрала“, „построих ви мост“, „ремонтирах ви училище“, „изкопах ви метро“ – общо взето всички хвалби на Бойко Борисов са в първо лице, единствено число. Сякаш той е архитект, строителен инженер, финансист, юрист и специалист по европроекти с перфектно познаване на поне три западни езика.

„Аз съм“ е неговото „Той е“. Други няма! Дали? „Да, ама не!“, както казваше покойният Петко Бочаров!

Бойко! Борисов! Така, като си започнал, защо не ни спретнеш и едно дебатче. Нали таковата… първо лице, единствено число. За какво са ти експерти? Ти цели магистрали строиш, че един дебат ли няма да изръшкаш като куцо пиле домат. Нали през цялата си кариера повтаряш, че си човек от народа. Ами зарадвай го този народ като тръшнеш Корнелия Нинова. Ама като Бай Ганьо във виенска баня я тръшни. Найс, а?

Всичко това с „АЗ-ът“ на Борисов звучи смешно, но уви, не е! Тук няма изненада – управлявал ни е човек, който не може да се похвали с познанията на ренесансов енциклопедист, но за сметка на това егото му е колкото планината, преместена от Мохамед. Това всички ние си го знаехме, но че е и страхливец, само подозирахме.

Общо взето, народопсихологията ни е такава, че се раждаме, живеем и умираме в тарикатлък, така че повратливостта на един политик, който днес е с НАТО, а утре се мазни на Путин, не е чак толкова голям проблем за електората. Разсъждения от рода на „хитро било момчето, пласирало се“, безпокоят съвестта на малцина в милата ни Родина.

Все по-ясно става обаче нещо друго – случаят Бойко  Борисов  е различен от този на средностатистическите балканци-хитреци. Става дума по-скоро за страхливец, отколкото за тарикат. Май!

Борисов днес е с НАТО, а утре – с Путин, не заради нещо друго, а просто защото го е страх. Толкова го е страх, че даже Корнелия Нинова го плаши!

Все пак появата на един дебат е доста по-малко страшна от появата на едни бойни кораби в Черно море!!!

Резултат с изображение за Бойко sandanski

Автор Тони Стефанов

transmedia.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.