Бареков: 30 милиарда "усвоени" еврофондове, от тях 27 милиарда откраднати от управляващите

https://svobodnoslovo.eu/politika/barekov-30-miliarda-usvoeni-evrofondove-ot-tyah-27-miliarda-otkradnati-ot-upravlyavashtite/23364 SvobodnoSlovo.eu
Бареков: 30 милиарда "усвоени" еврофондове, от тях 27 милиарда откраднати от управляващите

Равносметката след 11 години членство на България в Европейския съюз е повече от тъжна и трагична и тотално в минус полза на народа. Унищожителен анализ и равносметка на изминалия период е направил във Фейсбук евродепутата Николай Бареков за жалкото положение, в което е поставена България от политици и управляващи.

*Публикуваме без редакторска намеса.

"11 години в ЕС. Равносметката през моя поглед: 30 милиарда "усвоени" еврофондове, от тях 27 милиарда откраднати от управляващите. 3 милиарда вложени в малка магистралка и няколко несъществуващи водни проекта и камуфлажни язовири + една четвърт метростанции.

Неработещ завод за боклук тип киндзадза. Бутафорни проекти на градинки и площадки по градовете, които ще се сринат до година-две след като кметовете на ГЕРБ и Цветан Цветанов избягат в чужбина или влязат в затвора. 30 годишни тролейбуси за градския транспорт, купени втора ръка от богатите европейски държави Германия, Холандия, Швейцария...горе-долу това са "ползите".

За медиите, съда и демокрацията не си струва да говорим. Изгубихме ги. 2 милиона българи, избягали в чужбина, за да захранват нуждата от образована и евтина работна ръка в икономиките- локомотиви на Европа. Обезлюдени десетки български градове и превърнати буквално в села - Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Сливен, Ямбол, Дилян- Добрев град, Разград, Добрич, Силистра, Шумен....регрес и разпад на държавността. България е нетен и интелектуален донор на ЕС. България е изсмукана и губеща от членството ни в ЕС.

Народът ни - опустошен. Devastated BG. Кой е виновен? Само политиците от партията на власт? Не мисля само....Да добавим безскрупулните евробюрократи и простия масов избирател и горе-долу уравнението на опустошена европейска България би излязло. Кръгът се затваря. Умните и отчаяните бягат, за да оставят простите да избират простаците и невежите нагли да ги доограбват на власт.

Завод за боклук в София по европрограми. Тип "киндзадза", стойност 300 милиона, гарантирано от фандъкова и ГЕРБ:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.