Бареков: Скоро ще купуваме руска газ, но като турска, монополно зависими и от Путин, и от Ердоган

https://svobodnoslovo.eu/politika/barekov-skoro-shte-kupuvame-ruska-gaz-no-kato-turska-monopolno-zavisimi-i-ot-putin-i-ot-erdogan/22990 SvobodnoSlovo.eu
Бареков: Скоро ще купуваме руска газ, но като турска, монополно зависими и от Путин, и от Ердоган

Липсата на позиция по случая "Скрипал" на Борисов и компания, дето са хем така, хем онака, отново ще се отрази директно върху обикновения гражданин. Публикуваме горещият коментар на евродепутата Николай Бареков от Брюксел, какъв ще е резултатът за България от цялата гореща ситуация:

"Загубихме Руски поток. Но ще се строи Северен, а Турският поток вече е готов. Скоро ще купуваме руска газ, но като турска. Монополната ни газова зависимост ще стане по-страшна. Вместо само от Путин, от Путин и от Ердоган заедно. На тяхната воля ще чакаме да пълним хъбчето. И всичко това следствие на никаквата ни позиция спрямо Русия. Ето и сега в случая “Скрипал” нито сме с руснаците, нито сме против тях. Нито сме солидарни с НАТО и ЕС....Никой няма да оцени тази липса на позиция позитивно - нито Брюксел, нито Москва. За разлика от Австрия, която ясно каза, че няма да гони дипломати. За разлика от Унгария, която изгони един. Един дипломат разлика - коренно различни позиции. Къде сме ние? По средата и никъде. Отзоваването на посланик е временна палиативна мярка със срок на годност 3 дни. Резултатът е, че България през последните 10 години загуби възможностите си на приятел в лицето на Русия, а за Запада се утвърди като особено ненадежден партньор. И този път ще сме от прецаканите."

bnews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.