Бай Ганьо в Европарламента

https://svobodnoslovo.eu/politika/bay-ganyo-v-evroparlamenta/23512 SvobodnoSlovo.eu
Бай Ганьо в Европарламента

Ако беше жив, Алеко Константинов определено би се вдъхновил и написал продължение на прочутите си фейлетони за Бай Ганьо, слушайки речта на Бойко Борисов пред Европарламента вчера. Такова вдъхновяващо слово, без да чете, а още по-малко да се усеща какво говори, наистина го може само той. Тук, в България, сме се наслушали и си го знаем, но сега вече се прочухме и сред големците - началници, в Страсбург.

Какъв ли не е бил Борисов? Бил е червен при Тато, син при СДС, жълт при царя, а сега стана и зелен... Като великденско яйце е. "Искам специално да отговоря на "Зелените", защото аз също съм зелен човек... Спирал съм инфраструктурни проекти с години, за да може да се излюпят новите щъркели. Карал съм министрите да пренасят лично блатни кокичета, за да не остане нито един стрък смачкан от валяк. Всичките ни европейски инфраструктурни проекти са с тунели за мечки, вълци, костенурки. Трасета сме променяли"...

Не знам какво е разбрала за приоритетите ни ошашавената зала от тази цветиста тирада, но със сигурност се е забавлявала и ръкопляскала на театралната му артистичност. Която някои услужливи наши медии побързаха да определят като "завладяващ триумф".

Дали повечето от евродепутатите въобще са чували за Банско и тукашните препирни около злощастния лифт, също няма кой знае какво значение. Важното е да си изпеем разните там обещания на кило и с гордото "Тупа-лупа, тупа-лупа, фйюууу!" на Алековия герой да им запушим устите.

А какво ли разбират те от корупция! "В България до 2-3 години ще се справим с нея", изръси нашият и допълни: "Корупция има навсякъде и водим огромна битка. Избиран съм 11 пъти като победител на избори в България. София имаше криза с боклука, когато станах кмет. Нямаше завод, нямаше нищо. Сега София след Цюрих е най-добре организираната система."

Е, след тази глупост половината европарламент се хилеше поне 20 минути. Та София е една клоака, сравнена с 90% от останалите столици в ЕС. И нищо, че пак станахме за смях, дебелашкото самочувствие не ни напуска. Там може и да не вдяват, но ние си го знаем. Зад него прозира онова, което всички виждаме и което Борисов тайничко подсказва - корупцията у нас почти сме я овладели, а до година-две и ще я узаконим. Какъв по-лесен начин от този, за да я преборим! Всичко ще е наред, под контрол, т.е. монопол. На ГЕРБ.

"Имате моята гаранция", отсече Той.  ПовЕрвахме! Представяте ли си този, който си сменя мнението на 180 градуса за един ден, да говори, че дава гаранции? Ама пред Страсбург може и да хваща дикиш. А който е чел Бай Ганьо, знае, че и той е всякакъв, важното е да има кяр на момента. Та и нашето момче е: комунист, демократ, евроатлантик, зелен, третополов, националист, марсианец и какъв ли още не - стига да има изгода. Булгар! Булга-ар!

Валентин Георгиев

Резултат с изображение за Европарламента

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.