Бившият български премиер досъсипва международния имидж на България

https://svobodnoslovo.eu/politika/bivshiyat-balgarski-premier-dosasipva-mezhdunarodniya-imidzh-na-balgariya/27043 SvobodnoSlovo.eu
Бившият български премиер досъсипва международния имидж на България

Бившият български премиер досъсипва международния имидж на България. Кирил Петков като бивш министър-председател на нашата страна продължава да се държи като неграмотен индивид и безотговорен бракониер в международните отношения.

Последната му недопустима изява в медийното пространство е след частен разговор с гръцкия енергиен министър Костас Скрекас. Тази непремерена изява злепоставя държавата ни в очите на нашите международни партньори.

Елементарната човешка почтеност не позволява подобна употреба на проявеното доверие и любезност от страна на Костас Скрекас за вътрешнополитически цели. Гръцкият енергиен министър не е допускал, че бивш премиер, макар и на България, ще си позволи брутална злоупотреба с позицията, която е заемал преди време.

Кирил Петков като български депутат има право да води каквито си пожелае лични разговори с член на гръцкия кабинет. Тези разговори естествено не ангажират по никакъв начин официално двете държави. Защото в случая с Костас Скрекас нашият човек е НИКОЙ. За съжаление и за ужас на всички нас Кирил Петков точно това все още не е разбрал.

Абсолютно съм убеден, че гръцкият министър не е поемал никакви ангажименти по време на злополучния телефонен разговор за съвместни координирани усилия в областта на енергетиката между Гърция, България и Румъния. По простата причина, че Кирил Петков няма необходимата институционална позиция, за да бъде страна в подобни преговори.

Засегнатата тема е единствено от компетенцията на служебния премиер Гълъб Донев и неговия енергиен министър. През последната година стана пределно ясно, че бившият дилър на хранителни добавки живее в своя измислена реалност, надценява драстично своите умения, знания и е извън императивните морално-етични рамки, които са в сила даже за бивш премиер.

Проблемът обаче си остава за България. Кирил Петков ни лепна поредното позорище в очите на нашите международни партьори.

Изпитвам огромен дискомфорт, като си представа как коментират случая в гръцкия кабинет.

Боян Чуков 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.