БОРБАТА С АНТИКОРУПЦИЯТА - ЗАДАЧА № 1 НА ВАШИНГТОНСКАТА СЕЛИЩНА СИСТЕМА

https://svobodnoslovo.eu/politika/borbata-s-antikorupciyata-zadacha-1-na-vashingtonskata-selishtna-sistema/2851 SvobodnoSlovo.eu
БОРБАТА С АНТИКОРУПЦИЯТА - ЗАДАЧА № 1 НА ВАШИНГТОНСКАТА СЕЛИЩНА СИСТЕМА

Без всякаква изненада разбрахме, че основна цел на Кирил Петков и правителство е да се борят с антикорупцията. Преходът, признавам, беше плавен - от нулева корупция, през нулева толерантност към корупцията, та до борба с антикорупцията. Така де, какви са тия наглеци, които да им пречат да крадат, то те тая власт я я видят повече, я не!

Фройд беше казал нещо за лапсусите, та си мисля, че мисълта му важи с пълна сила за Кирил Петков. То подсъзнанието си казва всичко, особено при неособено силната воля и характер на Петков. Така да се каже - грешките са верни!

Тези, че крадат, е ясно. Че крадат много, също е ясно. Въпрос на фотофииш дали ще успеят да окрадат толкова, колкото ГЕРБ за 13 години, но пък имат червена точка за старанието в тази насока.

Кирил Петков заяви преди няколко дена, че основна негова задача е да се бори с антикорупцията. Явно затова и с Гешев така са се разбрали напоследък, две души с една мисъл! За парите, които потрошиха от некадърност, изобщо няма да споменавам - то не бяха стотици милиони за непотребни ваксини, то не бяха и за метални решетки на Народното събрание, престояли само седмица. И всичко това се обединява от общия извод, че не знаят какво да правят в управлението, освен да "усвояват". Ето например, Лореал скоро ще може едноименната фирма да купи само от заплати и хонорари от бордове на директори.

Затова и борбата с борбата с корупцията продължава с ударни темпове. Да ограбим България за една година, това е мотото на тяхното управление! Въпросът е - ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ?

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.