Борисов гневен на ПП, нарече ги злосторници! Иска мажоритарен вот

https://svobodnoslovo.eu/politika/borisov-gneven-na-pp-nareche-gi-zlostornici-iska-mazhoritaren-vot/142323 SvobodnoSlovo.eu
Борисов гневен на ПП, нарече ги злосторници! Иска мажоритарен вот

ПП са злосторници, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на събрание пред актива на партията в София. Той се обяви и за мажоритарен вот, за да се излезе от цикъла на предсрочни избори и невъзможността да се състави правителство. Борисов заговори и за джентълменско споразумение между партиите преди изборите.

Предстоят събрания, листи - стягайте се, защото трябва да имаме над 80 депутати. ГЕРБ може да има над 80 депутати, да имаме правителство и ще свършим тези неща - ред, справедливост, подчерта Борисов, наставлявайки актива.

Борисов коментира опита на Никола Минчев от "Промяната" да попречи на Екатерина Захариева от ГЕРБ да стане еврокомисар от България.

По-рано през деня стана ясно, че евродепутатът Никола Минчев от ПП-ДБ буквално е "натопил" Екатерина Захариева пред изданието "Политико" като е напомнил, че Захариева е била правосъден министър по време на скандала с раздаването на български паспорти на чужденци.

Този случай предизвика гнева на Борисов и той напомни: "Постът еврокомисар от България е на ЕНП!" ГЕРБ е член на ЕНП.

Бойко Борисов все пак изрази задоволство, че ЕК са избрали кандидата на ГЕРБ за еврокомисар.

Лидерът на ГЕРБ засегна и темата за управлението след изборите, като каза, че още отсега трябва да се мисли по въпроса.

"Дайте да им предложим мажоритарен вот. Ще има повече желаещи, повече личности. Да направим гръцката система. Хаосът не е само в България. България е в много сериозна криза, не само политическа", каза Борисов.

„Дори сега е времето за едно джентълменско споразумение. Ако нямаме силата и морала да го направим още от сега казвам, че пак ще отидем на избори. Защо не отидем на мажоритарна избирателна система? Ген. Атанасов казва, че отиват на избори, за да търсят мнозинства, с които да спрат служебните правителства. Ама и ние отиваме за това. Те с кого? Те ще опитат да направят тайни и задкулисие, но този път Брюксел няма да мълчи. Аз не искам да ви плаша, но ако ви разкажа какво е вътре, ще си развалим настроението“, повтори Борисов.

Лидерът на ГЕРБ предупреди, че и след тези избори може да няма правителство.

"Има смисъл да кажем на хората какво ние гарантираме. Това, което сме направили с Фандъкова преди това, София още 4-5 години може да кара по инерция след това, което ние сме направили", каза в началото на срещата Бойко Борисов.

Той припомни за дупките и старите тролеи, когато поел поста кмет на столицата.

„Изсякоха дърветата, но липата остана. Никой не се радва от квартала. Нека хората да видят за какво става дума, защото като им обяснявахме – не ни вярваха. Ще видите като падне първия сняг, какво ни чака софиянци. Но това сме си избрали“, продължи Борисов, прескачайки на друга столична тема - ремонта на ул. "Опълченска" и изсичането на стари дървета там.

„Слушахме как ще се санира. Това е най-добрата социална програма. Плашеха, че ще се вземат апартаменти. Някой път ме изумява липсата на мисъл. 1000-1500 блока на година за цялата страна – това можем да направим“, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призова актива на ГЕРБ да не спори с хората, които не признават достиженията на партията. „Тези негодници казват, че аз съм разкопал града. Нарочно не асфалтираха в Банкя, като разкопаха за водния цикъл. Искам протест, за да се разбере защо се бавят“, заяви още той.

Заедно с Борисов са бившият кмет на столицата Йорданка Фандъкова и бившият регионален министър Николай Нанков.

"Последната година, откакто "Промяната" дойде в София нещата са катастрофални. Чувам, че има предложение да се върнат винетките за Околовръстното шосе на София. Това се налага, защото откакто г-жа Фандъкова не е на поста, не се е плащало на АПИ за поддръжка", заяви Нанков.

Епицентър 

5 Коментара

jvg

6 days before

Ми да, и половин милиард километра магистрали, които ти лично направи, нъл тъй? Тотал щета за държавата си ти, и оправянето след теб ще отнеме още поне четири поколения, тъпак, който окраде еврофондовете и се водеше управляващ. Не те ли е срам да се разхождаш в европарламента и да козируваш на всички, а да не забравяме и как се гъзеше около Тръмп, за да имаш снимка с него? И да си "на камината" където и да е, не е престижно.

Коментирай

jvg

6 days before

Допълнение - такъв като тебе, неграмотен и тъп, по време на социализЪма нямаше да те вземат и за пъдар, защото си измекяр.

Коментирай

ГРАЖДАНКА

6 days before

Не мога да повярвам, че има хора, които още му вярват на тоя , че и гласуват за него?!!!!!

Коментирай

България и българите бяха в по- голяма криза

6 days before

... коато тоя беше замразил доходите и вдигаше пенсиите с 5 лева на година, когато същия тоя отмени правото на обещетение за безработица, за всеки останал в рамките на 3 година за втори път без работа, ако ще и 30 години трудов стаж с плащани социални осигуровки да е имал преди това.... при управлението на тоя намалиха и орязаха болничните на работещите - разболяваш се - праз, режат ти веднага заплата...същият тоя гласува ужасяващи садистични промени в социалните закони , според които се изисква минимум вече не 32 години трудов стаж, а 40 години трудов стаж и за жените и за мъжете от 2029 г, за да се пенсионират...а законите му отвличане на деца от по- бедни родители!?забравихте конференцията на такива родители от 2019 година, има в още в ютюб..за черните му чували ,КПП-ра и тормоза с главата би от по 5000 лева за преминаване през парк през 2020 година пък няма да споменавам...явно малко ви би под колоните с еничарите си тоя чекмеджан

Коментирай

Кой луд ще управлява с тия!?

6 days before

Да се самоунищожи, докато крепи Бейко на власт да си раздава необезпечените кредити от по 150 милиона на Доган и на Румен гайтански вълка през държавните банки, част от които милиони си се връщати към него , разбира се

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.