Борисов: Готвят уйдурма с машините, затова настъпи тишина.Ние не ходим по паркингите да взимаме пари

https://svobodnoslovo.eu/politika/borisov-gotvyat-uydurma-s-mashinite-zatova-nastapi-tishinanie-ne-hodim-po-parkingite-da-vzimame-pari/144106 SvobodnoSlovo.eu
Борисов: Готвят уйдурма с машините, затова настъпи тишина.Ние не ходим по паркингите да взимаме пари

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има притеснения заради тишината около машините за изборите.

"Събраха ли ролките от миналите избори?" това попита Борисов при представянето на програмата на ГЕРБ-СДС и обясни, че "те ще изкарат това, което им дават агенциите, а след това ще гледаме кой има повече".

"Според мен готвят някаква уйдурма с машините. Затова настъпи тишина. Две са възможните пробойни - или в "Сиела", или в Информационно обслужване". Или и в двете", каза Борисов.

"Разпадът е навсякъде. Преди 4 години, когато свалиха темела на сигурността - ГЕРБ, ги предупредих, че ще се редуват служебни правителства", припомни лидерът на ГЕРБ.

Лидерите на партиите да влязат в правителството, защото само това може да гарантира стабилност, другото са плаващи мнозинства, в които ще се изпобием в парламента, изтъкна Борисов при представяне на предизборната кампания на партията. „Партиите се пазят да кажат с кой ще правят правителство. И затова не съм съгласен и за отдалечените премиери – това е абсолютна формула на безотговорността, на задкулисието“.

"За всичко, което сме направили като програма, има и пари. Някак си не остана коментирано това, което каза служебният финансов министър преди няколко дни. Там се говори за 15-16 милиарда дупка в бюджета. Данъчните и митниците работят на макс, не можем да ги упрекнем. Но преоразмерените разходи отнесоха бюджета далеч в морето", каза още Борисов.

"Г-жа Петкова завърши, че трябват мерки, които да се вземат от политическите партии. За мое огромно съжаление, не се говори за програми и за мерки. Или се повишават данъци - ДДС или корпоративен данък. Ако ДДС се вдигне с 1%, това ще е увеличение на БВП с 1 млрд. годишно. Но няма партия, която да повдигне въпроса. Този разговор ще дойде след 20 дни. Ние твърдо сме казали, че данъци няма да се вдигат", добави лидерът на ГЕРБ.

"При тези дефицити трудно си представям как ще започне ново начало. В петък Асен Василев е казал нещо умно - ГЕРБ да се хвалят с постигнатото, но и да кажат другите какво са постигнали. Съгласявам сe. Всичко, което казват за вдигането на доходите и пенсиите, това е изцяло на нас, защото ние имахме 70 депутати, а те 30. Те се хвалят с нашите постижения, въпреки че само ги подписаха. Може спокойно да кажете, че ГЕРБ увеличи доходите двойно и тройно" продължи Борисов.

И изрази разочарование, че няма разговор за теми и идеи.
"Коцето ме търсил някъде по радиото защо не сме се изказал за Джейхан. Това ли е темата? Аз правя в "Милениум" представяне на предизборната програма. Ние не ходим по паркингите да взимаме пари. Виновен-невиновен, има съдебна система, която да реши", обяви той по повод скандала с подкупа, взет от Джейхан Ибрямов.

"Направихме голяма глупост в Конституцията, сега я отчитам. Без да се премери три пъти, няма да позволя да се реже нищо. Абсолютно безконтролният парламент направи Конституцията. Сега имаме служебно правителство, за което никой не носи отговорност", както и безконтролен парламент, негодува председателят на ГЕРБ.

"Абсолютна никаква полза няма от работещия парламент. Това, което заложихме в Конституцията. Освен ако не се събираме, за да сваляме имунитет. Друга полза няма", добави Борисов.


Преди това водачът на 24 МИР в София Йорданка Фандъкова очерта приоритетите на партията в сектор "Образование".

Първият в листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч и бивш регионален министър Николай Нанков пък представи инфраструктурните проекти на ГЕРБ.

Христо Гаджев представи темата „Сигурност”. По думите му двата най-големи риска пред страната ни са нарастващите конфликти и бежанската вълна. "Пълен контрол на границите и нулева миграция. Правили сме го и знаем как да го реализираме. Това ще ни даде възможност да пренасочим ресурс към икономиката ни," обясни той.

„Електронният подпис дразни всички. Той ще бъде заменен с дигиталния паспорт. ЕС ще го въведе така или иначе от 2026 г.”, обяви Владимир Темелков, експерт по дигитална икономика.

https://epicenter.bg/

2 Коментара

Кънчо П.

4 hours before

Този обрулен пожарникар вече трябва да остави държавата доброволно ... или предпочита да го сритат.

Коментирай

jvg

3 hours before

Идиотът, който е изцяло отговорен за разпада на държавата, се изказва! Докато тъпакът управляваше, другите държави развиха високи технологии, а тоя се возеше в джип, за да "инспектира" маркировката по пътищата. Олигофренът борисов е най-голямото зло, случило се на България.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.