Борисов: ПП и ДБ ми дължат една ротация. Да ни подкрепят за наше правителство с наш премиер

https://svobodnoslovo.eu/politika/borisov-pp-i-db-mi-dalzhat-edna-rotaciya-da-ni-podkrepyat-za-nashe-pravitelstvo-s-nash-premier/134363 SvobodnoSlovo.eu
Борисов: ПП и ДБ ми дължат една ротация. Да ни подкрепят за наше правителство с наш премиер

С бурни аплодисменти и възгласи "Бойко, Бойко!" препълнената зала в Плевен посрещна лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. На срещата беше представена листата за Европейския парламент, както и тази за Народното събрание.

"На 24 май винаги имаше агнешка плешка с картофки заради баща ми, който се казваше Методи, а майка ми беше учителка. Всички, които празнуват - да ги поздравим“, започна Борисов.

"Пламен е зле нещо с бъбреците, но високото спортно майсторство, дава много и взима много“, така Борисов обясни отсъствието на водача на листата Пламен Тачев.

"Аз ви слушах, то е идиотска ситуацията. Да ви кажа - всеки ден се изправям пред хората. Нашите ядра са много твърди, партията е стабилна. Другите нямат тези неща. Но имат едно нахалство и самочувствие, което никой не може да им противоречи. Христо Иванов излиза и казва, че без тях в управлението, ще има пак избори. Важно е да намират кусур и през това време - постове, или с 30 депутата да управляват еднолично. Ние това го направихме. Една година ПП с 30 депутата управляваха. Ние не можем да дезертираме, хората искат ясно да чуят какво ще правим с тези хора след изборите. За съжаление това, което вие научавате по един или друг начин, много съм учуден и се забавлявам техни говорители. Кои вие с 30 депутата? Ако не беше ГЕРБ да ви крепи и ДПС да ви брани, аз съм жив участник, "Възраждане“ ги подгониха, щяха да ги набият. Дойдоха миньорите, Делян отиде до тоалетната и Денков го търси... Чакай бе, нема да те набият. Гротескна работа! Ние с нашите депутати сме толкова виновни, колкото и те“, каза Борисов.

И допълни, че е станало ясно на западните партньори, че са заложили на куц кон.

"Който сега се хване да управлява, все едно Черен Петър от картите вадиш. Два-три месеца преди да се прави бюджета... Когато има една разсипана държава, 2 млрд. са по-малко приходите. Не само не сме усвоили от Плана, а сме харчили като държава. И аз това го знаех, затова се чувствам виновен, но пепетата, Асен Василев, и Денков и всичките там казват, че са направили неща, не правени в България. Кое направихте без нас? Даже и тази недъгава Конституция. Щяха да ни скарат българите с 3 март и 24 май. Вместо да ни обединяват... Застанах, казах, че няма да го направим това и удържах“, продължи той.

"Добре, че не разсипахме службите. Директно беше - половината за мен, половината за теб. Много е щедър, ама как ще делим съд, прокуратура, регулатори... Затиснах ги, нищо не се случи, как ще делим Бойко и Кирил? Аз застанах зад Митко Радев, дойде от Вашингтон. Киро Петков, да е жив и здрав, има имен ден, даде си Гюров, ярка фигура, а Делян Пеевски си даде бившия министър на финансите. Така се разделиха порциите с тези, които обясняват за нов морал, за нова... Обаче в сутрешните блокове - тихо. Оня ден в София ни уби дъжда, чудовищни задръствания, няма нито един репортаж. А ако беше Фандъкова? Непочистено, третият вика "Дъждът падна заради Борисов“. А сега - тихо, тихо, тихо... Видяха ги хората, че не стават, трябва да ги пазиме, зле са момчетата и момичетата. Две години имаха пълно мнозинство, ГЕРБ беше арестуван, що не си избраха регулаторите?“, посочи Борисов.

И допълни, че не се е съгласил да даде ДАНС, а за Здравната каса са се спазарили.

"Слушах вчера как сме лоши, а те били добри. Гледам, мъчат се, ама кой ги записал, те си казват, че това е запис... Предишният официален от Руди, абсолютен, то там обяснява това, което сега потвърждава. Само, че това е тайна, това няма да го чуете в сутрешните блокове. Там може да чуете и други въпроси, айде за регулаторите почнаха да разбират, сега почнаха и Съдебната система, те в КОНПИ искат Бойко Рашков, той върви с пудела“, каза още той.

"Айде, министерствата заминаха, плана замина, навсякъде нищо. Ей сега минах през "Хемус“, както я оставих, така я погледах. Мили българи, да ни дойде акълът на всички нас, сега ще я строите три пъти по-скъпо. Да ни дойде акълът на 9 юни, три пъти по.скъпо, с три години по-късно, дано не е компрометирана... Какво да ви обещая, вие знаете какво можем“, изтъкна той.

“Със сигурност ще правим нови ядрени мощности, умните градове, ай-ти секторът. Вчера бяха под 100 човека, ние бяхме 700. Сега всичко в София е на телефона, това е наше дело, на ГЕРБ“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Да, ще се опитаме да управляваме, ако има отчетлива разлика, отсече Борисов.

"Надявам се след девети някой да погледне и за България. Шести избори... и все по-трудно“, пожела си той.

"Да се стягаме, трябва ни добър резултат, за да имаме основа“, заяви Борисов и предупреди хората от партията си да не прекаляват с обвиненията към политическите опоненти.

Той определи отношенията в държавата като разклатени.

Зад нас във всеки град стоят такива батальони от хора и аз заради тях съм длъжен да не огъвам ГЕРБ. Вие толкова години ми вярвате, защото аз не съм ви повел по грешна пътека, обърна се към актива Борисов.

"Имахме нужда да се мобилизираме, сега сме в изключителна форма, най-добра от всички и можем да управляваме. А ПП и ДБ ми дължат една ротация. Да си дадат един да пътува и да ни подкрепят за наше правителство. Това можем да преглътнем, когато имаме наш, силен премиер, и това може“, завърши Борисов.

Събранието беше открито от втория в листата Валери Лаковски. Лачовски  припомни какви празни обещания са давали от "Промяната“, а и това, че по времето на ГЕРБ, са се разкрили много работни места и са се строили заводи. Припомни и за посредниците на газа.

"Появи се Кирил Петков. И докато той подпираше парапета, те гонеха пудела“, заяви още ораторът.

"Вкараха държавата в най-тежките кризи - политическа и икономическа. Аз съм сигурен, че ще ги надживеем политически“, завърши той под бурните аплодисменти на залата.

Само ние, с нашия лидер Бойко Борисов, можем да преодолеем кризите, каза от своя страна Андрей Ковачев.

"Победа на 9 юни и на европейските избори, и на изборите за национален парламент“, надъха залата Ковачев.

Думата получи Андрей Новаков. "На 9 юни предстои битката за България, която ние трябва да спечелим!“, категорично заяви Новаков. Той отбеляза, че през последните 3 години се наблюдава липса на национална гордост, особено в контекста на външната политика.

"За три години ни връхлетяха неща, които не сме си и представяли, че могат да се случат - война, ковид, бежанска криза, инфлация...“, описа той ситуацията в Европа през последните 3 години.

Залата избухна във възгласи "Бойко, Бойко“, и "Победа“. Самият Борисов пък поправи Новаков, че България е получила 2,250 млрд. евро от ЕС.

"Ние сме тези, които направихме така, че България да е готова за Шенген. Ние не коментираме кризи, ние решаваме кризи. Най-силни сме, когато сме заедно“, отсече Андрей Новаков.

На трибуната излезе Владислав Горанов. "Точно преди 30 години в ресторант "Будапеща“ изпращах средното си образование. Това не е регулярна среща, а предизборна. Събраха се някъде тайно по ъглите и използваха неопитността на Румен Радев, за да вдигнат юмрук по времето, когато държавата влезе в Европейския банков съюз. Кризата, която започна тогава, все още не е приключила“, каза той. И отчете, че за три години, от страна кандидат за еврозоната, сме станали една посредствена държава. Припомни, че сега магистрала "Хемус“, е щяла вече да е до Велико Търново.

"Не знам откъде Радев ги намери тези млади хора. Всъщност, Асен е колкото мен, само че няма три деца. Държавата не е място за учене“, каза Горанов. Той призна, че след 9 юни, пред ГЕРБ стоят важните въпроси с поправянето на държавата.

"Те ни загубиха времето. Три години от живота ни отиде. Нека да не допускаме повече да ни губят времето, да бъдем разумни“, завърши Владислав Горанов.

https://epicenter.bg/

10 Коментара

Червената шапчица

2 weeks before

Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти! (Муцинка Фешънлиева)

Коментирай

Онзи

2 weeks before

Ай ,ай , пълна зала !!!??? Верно туй племе не заслужава да има държава ! Напразно руснаците дадоха толкова жертви да го освобождават ,напразно ооо!Прав е бил Чърчил

Коментирай

Mister Cash или "Радев кеш"

2 weeks before

Последните подвизи на майкопродавецът Боко Тиквата продаде Македония, изпразни складовете с оръжие, подари реакторите, затвяря ТЕЦ-ове.

Коментирай

Явор Дачков е прочел и обнародвал длъжностната МУ характеристика като премиер:

2 weeks before

„ … Опитът на Борисов за двадесет години управление, тринадесет от тях като премиер е следния – белот, проститутки, ловни стопанства, интервюта, Пеевски, Котараци, футбол, Симитли, тенис, проститутки, ловни стопанства, Пеевски, Котараци, белот, белот, терца, ленти, ленти, ленти, оргия, Меркел, Брюксел, ленти, оргия, Симитли, белот, Пеевски, Котараци, избори, Цецо, белот, тенис, мачле, Симитли, футбол, ленти, министерски съвет, ловни стопанства…Това не е метафора, а ужасяващата реалност. Казвам го като журналист, който е проучил достатъчен брой достоверни източници. И това го знаят всички. За Боко какво да кажем – от мияч на колите на Маргините, Васил Божков и със спомените си за Винету (филма с Гойко Митич, а не книгата и затова е запомнил това заглавие) стана премиер (каквото каже г-жа Меркел, каквото кажат от Брюксел, каквото кажат от Козяк, каквото поиска Ердоган).”

Коментирай

Майна

2 weeks before

Браво, браво..Такова слово..Казано с думи, обяснения, примери , така Прости и адресирани разбираемо за ,,публиката,, , която е присъствала.Нямаше ли изправяне на ,,крака,, или това е трудно за упражняващите основна поза ,,лежанка,,.. , ама по корем. ?Покъртително вълнуващо, покъртително...

Коментирай

Сбирка на анонимните крадци от ОПГ ГЕРБ

2 weeks before

"Здравейте! Казвам се Бойко и не съм крал от повече от 30 месеца."

Коментирай

Галя от Посолството казала на Боко Тиквата, че бил в изключителна форма

2 weeks before

Говори се, че Мутрата от Банкята, за да не загуби форма, е откраднал и книга от библиотеката.

Коментирай

Гошо тъпото

2 weeks before

На всеки средноинтелигентен българин е ясно, че мафията герб се завръща/ тя не си е и отивала/ И какво ни чака- лъжи, хвалби и насажждане на страх.Да, това го може най- добре най-големия мафиот на Републиката. И още нещо- напоследък, със всичкото си нахалство, говори за толерантност- точно този, който въведе езика на омразата, който винаги, ама винаги води до едкалация на напрежението, точно този, който тотално раздели нацията на две- герб, и останалите. И точно той говори за толерантност!Да , повече от ясно е, четвърдите му ядра ще гласуват анблок- иначе свършват кражбите, тоталната корупция, далаверите, пачките, кюлчетата! Така че- всеки има глава на раменете- да мисли!

Коментирай

Гошо тъпото

2 weeks before

На всеки средноинтелигентен българин е ясно, че мафията герб се завръща/ тя не си е и отивала/ И какво ни чака- лъжи, хвалби и насажждане на страх.Да, това го може най- добре най-големия мафиот на Републиката. И още нещо- напоследък, със всичкото си нахалство, говори за толерантност- точно този, който въведе езика на омразата, който винаги, ама винаги води до едкалация на напрежението, точно този, който тотално раздели нацията на две- герб, и останалите. И точно той говори за толерантност!Да , повече от ясно е, четвърдите му ядра ще гласуват анблок- иначе свършват кражбите, тоталната корупция, далаверите, пачките, кюлчетата! Така че- всеки има глава на раменете- да мисли!

Коментирай

Пращат български мъже като пушечно месо в Украйна!

2 weeks before

Боко Тиквата§Шиши ни вкарват във войната . https://pik.bg/%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D1%88%D0%B5%D0%B3%D0%B0-%D0%B0-%D1%81%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B5-news1230871.html..

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.