Борисов с критика за Шенген: Ако днес по обед не получим документа, не е добре в дипломацията

https://svobodnoslovo.eu/politika/borisov-s-kritika-za-shengen-ako-dnes-po-obed-ne-poluchim-dokumenta-ne-e-dobre-v-diplomaciyata/124225 SvobodnoSlovo.eu
Борисов с критика за Шенген: Ако днес по обед не получим документа, не е добре в дипломацията

С остра критика към премиера Денков и военния министър Тагарев излезе днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Денков беше "посечен" заради бързането му да обяви, че Австрия ни пуска по въздух и вода, което и към този моент не е факт, а Тагарев - заради заявлението му, че България може да се присъедини към операцията в Червено море.

 

"Нищо не налагаше да се избързва с коментарите".

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира темата за Шенген и вчерашните изяви на премиера Денков, който избърза да се похвали с "исторически успех", без да имаме черно на бяло, че Австрия вдига ветото ни.

"Винаги съм казвал, че в Брюксел докато всичко не е договорено, нищо не е договорено. Младостта изигра лоша шега и в Румъния и у нас", продължи с "бащинската" критика Борисов.

Той подчерта, че заради бързането на властите в София, в момента всичко, което е  направено, е подложено на съмнение.

"Ако днес по обед не получим документа, не е добре в дипломацията. Никога не се прави така, но няма смисъл да се връщаме назад", изрази съжаление бившият премиер и лидер на ГЕРБ.

Той разкри, че и в момента българската дипломация активно води разговори, за да се отпуши процеса и да се замаже гафа на Денков.

"Ако не стане днес, ще стане през януари, което е близо до изборите в Австрия. Провеждаме страшно много консултации", посочи Борисов.

"Поговорката, че до нашия казан в ада не трябва да има дяволи, изигра лоша шега на България. Има пасив за България, но ще се справим",  уж успокои Борисов, но видимо бе раздразнен  от гафа на Денков,

Трябвало малко търпение и да се мисли за следващите стъпки, защото Еврозоната чака, подчерта няколко пъти Борисов.

Ще се приемат закони след празниците. Нищо не налагаше да се избързва с коментари. Но понеже вие бързате, пуснахте румънците, нашите и те коментираха и стана тя, каквато стана, заяви Борисов пред медиите.

Изпращането на военослужещи, без решение на НС не може да се случи, каза Бойко Борисов по адрес на заявките на министъра на отбраната Тодор Тагарев, че може да участваме в операция в Червено море срещу пиратството.

"Аз доколкото знам, изпращане на военнослужещи без решение на парламента не може да се случи. Българският народ не желае участие във военни действия и ние няма да допуснем България да участва във военни действия. Помагаме на Украйна, солидарни сме с Израел. Едно е да помагаш на нападната държава, така както правят 50 държави и то тези, за които се стремим да са ни приятели, друго е да изпращаш военни части. Това не може да се случи и се чудя на Тагарев как може да говори, без дори да е говорил с мнозинството в парламента. Българите трябва да знаят, че това няма да се случи", заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов се среща в Стара Загора с кметове. Те ще разговарят за парите за проекти на общините, които са включени в бюджета.

50 млн. лв от бюджета се отпускат само за Стара Загора. Ще бъдат обновени блокове, детски градини, улици, общо 8 обекта, които са с готови проекти, каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

15 млн. лв. се дават за Чирпан, каза кметът на града.

162 млн. са парите за Стара Загора общо, заяви Теменужка Петкова.

Ние с Асен Василев това успяхме да направим, заяви Борисов.

И допълни, че и за кметовете на БСП има много голямо финансиране. Поредната неистинска новина се оказа твърдението, че с Асен Василев ще ги лишим, допълни той.

Дефицитът е към 2,5 в момента, ще останат още към милиард за инфраструктурни проекти. Всички имат своята роля - и ПП, и ДБ. Има голям шанс да се случи пътят Търново - Русе и Хаинбоаз, заяви Борисов.

Мисля, че можем да кажем и позитивни неща в края на годината, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

https://epicenter.bg/

5 Коментара

moitoi

8 months before

...Той разкри, че и в момента българската дипломация активно води разговори, за да се отпуши процеса и да се замаже гафа на Денков....!!! Ще го ЗАБЪРШЕМ до следващото Н!СИРАНЕ!!! Един вид ИБРИКЧИЙСКИ ГЕРП!!!ДПС знаят този занаят !!!От там са го прихванали и ГЕРП!!! ППи ДБ се ос1рат а ГЕРП и ДПС ги ИБРИКЧОСВАТ!!!

Коментирай

Ама как мазно замазва,

8 months before

намалил е скороста под 200.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.