Борисов: Служебният кабинет ще остане за по-дълго, защото не виждам как могат да се направят коалиции в тази ситуация

https://svobodnoslovo.eu/politika/borisov-sluzhebniyat-kabinet-shte-ostane-za-po-dalgo-zashtoto-ne-vizhdam-kak-mogat-da-se-napravyat-koalicii-v-tazi-situaciya/25994 SvobodnoSlovo.eu
Борисов: Служебният кабинет ще остане за по-дълго, защото не виждам как могат да се направят коалиции в тази ситуация

"Служебният кабинет ще остане за по-дълго, защото не виждам как могат да се направят коалиции в тази ситуация". Това каза пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, след като взе участие на кръгла маса „Управленска програма в сектор Обществен ред и сигурност", предаде „Фокус".

„Не съм гадател и не мога да кажа. Но това, което виждам и чувам е, че много трудно след изборите може да се седне на една маса да постигне дори и това крепко съгласие, което постигнахме с ПФ, РБ и АБВ. С ПФ можем да седнем на масата, защото имаме и добри практики. Днес им благодарих в една от темите. След изборите - да видим кой как ще се представи", коментира Борисов.

За ревизията, която направи служебното правителство на кабинета „Борисов 2", лидерът на ГЕРБ коментира, че според него Огнян Герджиков се е постарал максимално бързо в рамките на възможностите, които има да каже, че опасенията и приказките на БСП в тази посока са неверни.

„Просто нямаше как да им обслужи интереса. Не го направи. Това, което се изнася като информация е, че за много от нещата и ние сме спирали поръчки или сме сезирали. Така че мисля и тази тема е много шум за нищо", допълни бившият премиер.

На въпрос дали допуска касиране на изборите заради машините, Бойко Борисов отговори: „Уплашиха се, че може да им излезе далаверата за машините на яве. Буквално се уплашиха. Два дни си я презентираха далаверата много усилено всички, които ходиха по метрото и напред-назад".

Борисов предсказа по-дълъг живот на служебното правителство, нямало с кого да се коалира

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.