Борисов в Русе: Гарантирам - докато сме ГЕРБ и аз, един войник няма да изпратим в Украйна!

https://svobodnoslovo.eu/politika/borisov-v-ruse-garantiram-dokato-sme-gerb-i-az-edin-voynik-nyama-da-izpratim-v-ukrayna/135187 SvobodnoSlovo.eu
Борисов в Русе: Гарантирам - докато сме ГЕРБ и аз, един войник няма да изпратим в Украйна!

Гарантирам - докато сме ГЕРБ и аз, един войник няма да изпратим в Украйна. ГЕРБ може да позволи да лекуваме ранени войници, можем да помагаме, но другото е чиста спекулация и игра със страховете. Когато преди 5 години казах, че Черно море ще е за платноходки, всички ми се смееха, но сега светът е друг. В Украйна се убиват християни от християни, братоубийствена война. И го позволихме?!

Преструктурира се светът. Ако нямаме силно национално правителство, включително и с нашите опоненти, няма да се оправим.

Толкова се разединени, че се връщаме във времената, когато сме ходили да си търсим цар.

В ГЕРБ има поне 20 души, които могат да са премиери!

Денков повече няма да пътува, освен на екскурзия.

Усещам желанието на хората за промяна, но този път промяната е срещу "Промяната".

Но на нас в ГЕРБ, защото сме управлявали и грешки сме направили, ни трябва нов обществен договор с хората.

Най-главната причина да стоим в сглобката е да се преборим за всяко едно село и за всеки проект.

Това заяви в словото си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, посрещнат с пълна зала в Русе.

Къде са им летищата? Когато си тръгваш, оставих 1,2 милиарда за пътя Търново - Русе, къде са, попита риторично Борисов, коментирайки последните три години и управлението на ПП-ДБ.

В момента светът се преразпределя, водеща става военната промишленост, продължи той.

В момента се групират държавите. Без България, разбира се - защото нас никой не ни брои. Защото не знаем ще има ли правителство. С тези врякащи опозиционери и с "мощните" партньори  в медиите - ще изкараме три месеца. Да не сме се намерили на улицата, възмути се Борисов.

Лидерът на ГЕРБ даде да се разбере, че ГЕРБ "ще прави правителство", ако има значителна преднина пред другите партии.

Четвърта година ни няма в управлението, къщичка за птички няма да има, каза още той.

Борисов припомни, че на събитието на ГЕРБ в Пловдив в неделя са дошли председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен и лидерът на ЕНП Манфред Вебер. И попита риторично на предизборно мероприятие на коя друга партия са дошли лидерите на политическото й семейство.

Експериментът с ПП горчиво ще го плащаме, предупреди Борисов, обръщайки се към залата.

"4 години не могат да направят едно околовръстно на София. А ние им показахме - Южна дъга, Северна тангента", каза по адрес на "Промяната" той.

"В момента светът се променя, водещо става военно-отбранителната промишленост.

"Аз ви гарантирам, че докато сме ГЕРБ и аз, ние войници няма да пратим там /б.р. - Украйна/. Защото започват да се упражняват в евроатлантизъм и източен патриотизъм. Правят се на по-свети от папата", каза Борисов за опоненти и партньори, като се дистанцира от двете крайности.

"Българско оръжие обаче ще ходи, защото там / в Украйна/ имаш агресор, който завзема територии. Ако беше обратното - Украйна да нападне Русия, щях да съм на страната на Русия. Представете си, някой да дойде да ни завледее, ние ще се предаваме ли?

"ГЕРБ няма да позволи изпращането на войници, може да позволи да лекуваме пострадали войници, да приемаме бягащи деца, но другото е чиста спекулация и игра със страхове", отсече Борисов по повод разгорялата се полемика през последните дни. Той се върна и към прочутото си изказване за платноходките, които иска да вижда в Черно море, а не бойни кораби.

"Само напомням, че когато преди пет-шест години казах "няма да правим флотилия в Черно море, ще има само платноходки", всички ми се смеехте", заяви Борисов и констатира, че опасенията му днес са се сбъднали и вече има хиляди убити украинци. "А всъщност там се убиват християни с християни, братоубийствена война. Поне в Израел има религия", направи паралел Борисов между войните в Украйна и в Газа.

Лидерът на ГЕРБ констатира, че в света, в Европа и дори в Русия "в момента цялата индустрия се променя".

"Неслучайно президентът Путин смени министъра на отбраната с човек, който разбира от икономика, от индустрия. Трябва ни много силно правителство с много силни преговарящи. В момента се групират държави", отбеляза Борисов и цитира Франция, Унгария, говорейки за военната индустрия.

"Без нас, разбира се, защото нас никой не ни брои", заключи той, като обясни, че причината за това е, че никой не знае дали в България ще има правителство.

"Ако направите в неделя голяма разлика, може да ме търсите. Нито магистрали ще има, нито къщичка за птички. Лидерството е да си се справил така, че като дойде председател на ЕК, да ти каже: "Браво, благодаря". Че сме се справили с нелегалната миграция. Кой дойде при нашите партньори, които и да са, или опоненти? От коя комисия дойде лидера? В Европа се върнахме на мястото си. Който може да чете между редовете, го е разбрал", каза Бойко Борисов.

Дунавският град е поредната предизборна спирка на лидера на ГЕРБ. Заедно с него е бившият вицепремиер Мария Габриел.

Събранието откри Пламен Нунев, бивш депутат и бивш областен координатор на ГЕРБ в града.

Борисов за четвърти път да е премиер на държавата, пожела координаторът на партията в областта Георги Кръстев. И посочи, че това не е само негово мнение - чува такова пожелание от хората, с които се среща.

Всички в България разбраха как 3 години отидоха на вятъра, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Русе Бедрос Пехливанян, който говори след Кръстев. И също пожела Борисов след изборите да е премиер за четвърти път.

Мария Габриел каза в словото си, че когато говори с потенциални инвеститори, те питат ще има ли стабилно правителство в България.

https://epicenter.bg/

17 Коментара

Боко Тиквата§Шиши: "Ние грабим, вие плащате! Ясно?"

4 months before

Риторични въпроси в подмандатната територия Ще изпрати ли Галя от ПосолствоТо български мъже като "пушечно месо" в Украйна?

Коментирай

Верваме ти!

4 months before

Галя само да ви свирне...и готово. Ама що да се не напраиш на пич, ей така, предизборно. Иначе откак хаитянина ви стисна за офшорките, сте безгласни букви. Ако ви каже да играете и голо хоро, с прасчо първи ще го поведете...

Коментирай

Поли от Симитли: "Боко Тиквата е мъченик на сексуалния маккартизъм."

4 months before

Главното престъпление на капитализма не е в социалната несправедливост, в нечовешката експлоатация и в ужасяващата бедност. То е много, много по-страшно и жестоко: капитализмът отне човешкото в човека

Коментирай

Радко Ханджиев

4 months before

Искате ли – за трети път в продължение на един век, България отново да се окаже на губещата страна? Нашите деца и внуци да бъдат хвърлени в месомелачката на нова изтребителна война? България да бъде заличена от картата на Европа? Наближава моментът на истината. Ако милеете за Отечеството, за нашите деца и внуци, за добруването на всеки един от нас, вдигнете се на 9 юни и с решителен вот отхвърлете Партията на войната. Това е Партия на миналото. Дайте гласа си за бъдещето, за една мирна, суверенна, неутрална България!

Коментирай

Григор Здравков (АНТИМАФИЯ) пред ПИК:

4 months before

Григор Здравков (АНТИМАФИЯ) пред ПИК: „Има запис на Алексей Петров с Петко Петков на който говорят за ГЕРБ И ДПС, пощенската кутия АФЕРА ще го пусне след изборите

Коментирай

Поли от Симитли: "Боко Тиквата е мъченик на сексуалния маккартизъм."

4 months before

Тиквоний Българоубиец е като афористично описание на състоянието, до което е докарана Родината ни. Пропаднали дегенерати начело, избирани от оскотели и деградирали типове, се държат като османски деребеи, а огромната част от населението гледа отстрани с погнуса и отвращение пошлия цирк на отвратителните си управници.

Коментирай

Барек Николаев

4 months before

Проучването на Маркет линкс на Бойковата секретарка Румяна Бъчварова тотално копира неговите въжделения. Той работи за Възраждане, които са му на издръжка и на къса каишка, да са втори, за да плаши с тях Урсула и Посолството, за да не му пречат да прави правителство. Натиска ПП и ДБ да са трети, за да са му в наведено положение за нова Сглобка и бие по ДПС, за да усмири свръхамбициите на Пеевски. Дълбоко в себе си Борисов знае, че Певвски му е най-гошемият конкурент, а това значи и враг. Другите са му одупени, само Пеевски му седи отзад на Бойко. Затова Доган сега играе през проксито си ва банк и гледа сеир. Доган оперира тумора с лазер. Не му хич проста работата.

Коментирай

чичопей

4 months before

Да бе, вЕваме му! Има ли още идиоти, които вярват на Тиквоча? Галя от посолството ще го изработи с 200 и ще прати и внуците си на фронта, пълен отврат е Боко!

Коментирай

Гражданка

4 months before

Вижда се на снимки пълната зала в Русе и станалите на крака да аплодират Борисов. СРАМ! Явно си заслужаваме съдбата!

Коментирай

Тартюф

4 months before

Филма Гарантирано от ГЕРБ вече го гледахме !

Коментирай

Хахаха

4 months before

Днес каже едно, утре-друго. За работата му, да не говорим - дупка до дупка! Още ли му вярвате?

Коментирай

Олигофренка

4 months before

Въпрос за 100 000 лева,какво ще направи ББ ако ,,началството,, каже давай войници?Нееее, не е това ,което казва днес на предизборни мероприятия.За олигофрени ли ни смятат,той си мени мнението по пет пъти на ден ,а и нищо не зависи от него ,защото ТОЙ Е МНОГО ЗАВИСИМ!!

Коментирай

Варна

4 months before

Гаранция-Франция,да де ама Макрон ще праща!

Коментирай

Патологичният лъжец "гарантира"

4 months before

И идиоти му ръкопляскат на лъжите ...абе масови идиоти, вие сте неговите гаранти, че краварските сатанисти няма да му запорират крадените милиарди и имотите в чужбината на бе - вашият живот е Загога за запора на неговите крадени пари ... нас Атина ли си мислите, че няма да ви хвърли във войната по заповед на краварите и тука територията а им е отстъпил да правят квото искат с вас бе ...идиот

Коментирай

Ваня

4 months before

"Европейците трябва да се подготвят за евентуална война "...изказване на Урсула ....

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.