Боян Чуков: Отказвам номинация за листата на БСП в Шумен. Няма идеология, има разтурване!

https://svobodnoslovo.eu/politika/boyan-chukov-otkazvam-nominaciya-za-listata-na-bsp-v-shumen-nyama-ideologiya-ima-razturvane/143164 SvobodnoSlovo.eu
Боян Чуков: Отказвам номинация за листата на БСП в Шумен. Няма идеология, има разтурване!

Скъпи приятели и съмишленици, имаше мотивация на структурата на БСП в Шумен да ме издигне за водач на листата.

Озадачаващата съпротива от страна на временно изпълняващия господар на партията Зафиров и идеологическия му присъдружник по джендър политиките и майдана Кристиян Вигенин ми дават категорични основания да откажа възможността да поема какъвто и да е ангажимент за изборите.

Без емоция и равно отдалечен от фактите,  искам да ви заявя, че БСП се търкаля към 4-процентовата бариера необратимо. Засега социологическите данни дават около 5%.

Но временното ръководство в лицето на Зафиров дава заявка за абсолютно извличане на БСП в посока на търгашество. Няма идеология, няма възстановяване, няма субектност, няма лице!

Има разтурване, неразбиране на смисъла на тази партия, нейната история и нейния електорат, има предателство, има позорно окарикатуряване на тази сложна емблематична партия. Слугата на Корнелия изхвърли Корнелия. Но как да очакваме от слугата да престане да бъде слуга, ако това е определяща същност на характера?! Слугата просто сменя господаря си, а не става управител на своя свободна воля!

Тъжно е загиването на БСП. Беше направен някакъв опит за обединение. И аз съм свидетел, че имаше възможност. Но зависимостите и сервилността на Зафиров, Вигенин (бандеровеца) и някой си Иван Иванов, който преди години беше изхвърлен от поста зам.-министър на вътрешните работи, заради връзки със СИК, опорочават възможността БСП да постигне някаква политическа височина. Една торба от малки хора от изпортения американски кръг в БСП няма как да създаде голяма и силна партия.

Няма да позволя моето име да е на тезгяха за спекулации, търговия и оплюване от страна на самозабравилата се посредственост, чиято най-голяма гордост е, че е напазарувана от чорбаджията. Хората за листите отсега се пресмятат като опция за бъдещ парламентарен слугинаж.

БСП вече не е партия, БСП в момента се конструира като „проект на прислугата“! Жалка история!

Исках да помогна за някакъв нов път, по който БСП да тръгне, път, който електоратът на БСП очаква. Но този път е невъзможен с компанията на Зафиров.

Светът в крайна сметка принадлежи на умните, на хората с воля и характер. Глупавите, алчните и страхливите са масовка в чужди схеми, пейджъри, които гърмят.

Боян Чуков

Фейсбук

 

3 Коментара

Уонко Нормалния

3 hours before

Квото сготви Галя от Посолството за останките от народец на територийката! След 40 години Уж Изборчета сме във Последна национална Катастрофа, без да сме Нация де.

Коментирай

Иванчо

3 hours before

Чуков отказа, но Мая се натиска да е първа в ВГЗ

Коментирай

Гост

3 hours before

Много точно. За съжаление май са приготвили Баце и Пеевски да дърпат щалтера на държавата. Не че няма да имат помощници, но те ще са движещата сила поради страха от Магнитски. Заслужаваме си съдбата щом допуснахме такива личности да ни управляват. На печелившите честито и дано им приседне.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.