Братът на Чеченеца подаде оставка като районен зам.-кмет в Пловдив

https://svobodnoslovo.eu/politika/bratat-na-checheneca-podade-ostavka-kato-rayonen-zam-kmet-v-plovdiv/54373 SvobodnoSlovo.eu
Братът на Чеченеца подаде оставка като районен зам.-кмет в Пловдив

Заместник-кметът на район "Западен" в Пловдив Димитър Караилиев подаде оставка заради скандалния клип с момче със специални образователни потребности. 

Той е брат на един от участниците в клипа - Петко Караилиев, известен като "Чеченеца".

"Никой не избира роднините си и не носи отговорност за техните действия, но заради вътрешните си убеждения и за да избегна всякакви спекулации, ще депозирам оставката си", пише Караилиев и допълва, че осъжда действията на брат си.

Преди три дни в социалните мрежи се появи грозен видеозапис, на който т.нар "инфлуенсъри" Чеченеца, Емили Тротинетката и Тошо Куката се гаврят с момче със специални образователни способности. Ден по-късно Чеченеца и Тошо Куката бяха арестувани, а Емили - отведена на разпит.

По-рано днес Димитър Караилиев, който е активист на ГЕРБ, написа във фейсбук:

"Петко Караилиев е мой брат, с който обаче не поддържам контакт повече от 15 години. Подчертавам, че не живеем на един и същи адрес, и всички, които ме познават, могат да потвърдят думите ми.

Петко е голям човек, той сам отговаря за действията си. Като негов брат никога не съм правил опит да прикривам или извинявам постъпките му!

Напротив - осъждам действията му, в които беше замесено и момче в неравностойно положение. Има правораздавателни органи, които да решат дали е виновен, или не!

Обръщам се и към с призив към младите хора - внимавайте с действията си в и извън социалните мрежи, особено когато те засягат и други хора.

Призовавам медиите да не спекулират с темата, защото никой човек не може да избира или да контролира роднините си!"

Петко Караилиев - Чеченеца, Емили Йорданова и Тодор Чалъков - Куката, остават в ареста заради скандалното видео, заснето в търговски център. И тримата са с повдигнати обвинения за хулиганство.

offnews.bg

4 Коментара

Мина

преди 1 година

Подкрепям човека. Въпрос наистина на чест и достойнство. Никой не си избира роднините- но ако решението му е искрено, постъпил е правилно. Затова има България- някои са горди да се нарекат българи. Делото им ще се запомни.

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

Приятно съм изненадан! Не си спомням за друга подобна оставка в България. Чудя се още - този човек какво търси в герб!?

Коментирай

Иванчо

преди 1 година

Той и брат му се водят регистрирани на един и същи адрес в кв. „Прослав“ ул. Мир 29 и живеят заедно.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.