ЦЕЦКОУ И ШИШИ - БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА

https://svobodnoslovo.eu/politika/ceckou-i-shishi-badeshteto-na-balgarskata-politika/14940 SvobodnoSlovo.eu
ЦЕЦКОУ И ШИШИ - БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА

Някой учуди ли се, че Цветанов ще си прави лична партийка наесен? Това се очакваше. Всъщност той това прави и най-добре, добър организатор и манипулатор. е. И да се хванем ли на бас, че народецът, обичащ силната ръка, и разочарован от издънките на Борисов /това, че са го хванали, а не че го е направил, не ме разбирайте погрешно/, ще се юрне към новата партия и ще обяви Цецкоу за спасител български. Ще забравят и апартаментите, и копчетата за ръкавели на американското разузнаване, и Костинброд и всичко....българинът мрази да помни повече от три дена!

Гледам и немея и как един мафиот, който вече не е на трапезата, е припознат също като спасител, само защото се е скарал с другия управляващ мафиот. Но овцете блеят с овчи възторг и са готови да му се метнат на врата, тоест на партия и да гласуват за него.

Туй българинът е като жена, която винаги избира качествена чанта и обувки, но от 1000 мъже, без никакво замисляне избира пълния боклук. Някак си българинът и престъпниците на власт са се сраснали в някаква извратена симбиоза. Престъпниците без овцете не могат да управляват, а овцете припознават в престъпниците това, което те биха станали, ако имаха възможност. Защото българинът се възхищава не на успелите професори, лекари, икономисти, а на успелите престъпници - на простите селски момчета, които с бой, наркотици, търговия с хора и рекет са успели да се издигнат и да властват над средата си, без някой да ги спре. Това е българската мечта!!! Да не учиш, да не се образоваш, да нямаш възпитание, а само да можеш да биеш и да нямаш никаква съвест и така да придобиеш много власт и пари. Децата вече не си играят на лекари, а на мутри!

А на хоризонта се задава много по-сериозна опасност - Шиши. Който изобщо не е за подценяване, защото е умен, за разлика от Борисов, държи огромни активи и хора, всъщност май държи и самият Борисов в паяжината си. Немаловажно е и това, че държи медиите. Те вече почнаха да му лъскат имиджа като на големия дарител и благодетел. Сега ако вземе да се втали, покаже мускули и да прегърне няколко овце, направо е станал народен любимец. А той е много по-опасен дори от Борисов, защото тогава на световната карта на мястото на България ще пишат: "Тук е територия на мафията!".

Всъщност дали българите харесваме почтени, интелигентни и възпитани хора? Или подозрителността към всеки образован и интелигентен резонно ни води към това да избираме себеподобни, с които да се отъждествяваме?

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.