Чорбанов, ИТН: Ако ние бяхме лошите, сега трябва лесно да сформират правителство

https://svobodnoslovo.eu/politika/chorbanov-itn-ako-nie-byahme-loshite-sega-tryabva-lesno-da-sformirat-pravitelstvo/1237 SvobodnoSlovo.eu
Чорбанов, ИТН: Ако ние бяхме лошите, сега трябва лесно да сформират правителство

Напуснахме коалицията, защото не се спазваше коалиционното споразумение. Ако се приеме, че ние сме били лошите момчета, както често се проповядва в редица медийни пространства, би следвало сега да няма проблем и много лесно да се сформира каквото и да е. В личен план смятам, че за себе си съм бил честен и почтен в решенията, които съм взел.

Това каза в интервю за „Лице в лице“ проф. Андрей Чорбанов, бивш депутат от „Има такъв народ“, имунолог от Института по микробиология към БАН.

„Оказа се, че всички близки и приятели са гласували срещу мен, за да мога да се върна в Института. Фактът, че не сме преминали бариерата, за мен е добър“, пошегува се той по повод изборните резултати на представляваната от него партия.

„Винаги съм възприемал себе си като експерт. Политик е широко понятие, което хората не си обясняват какво е. Да правиш политика е да можем да реализираш идеи, които са добри за обществото и групи хора. Като експерт съм влязъл в „политиката“. Теми като развитие на образованието и науката почти не бяха споменавани в предишни народни събрания. Идеята беше да обясня на хората, че даването на пари за наука е свързано с генериране на експерти във всякакви области на познанието. Даването на пари и отделянето на бюджетни средства за наука – обществото ползва такива хора: пандемии, земетресения, пожари. Ако не генерираме експерти, трябва да ги внасяме от чужбина и да даваме много пари за това“, смята още проф. Чорбанов.

https://epicenter.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.