Цветан Цветанов: ГЕРБ ще изгубят кметските избори в София

https://svobodnoslovo.eu/politika/cvetan-cvetanov-gerb-shte-izgubyat-kmetskite-izbori-v-sofiya/114872 SvobodnoSlovo.eu
Цветан Цветанов: ГЕРБ ще изгубят кметските избори в София

ГЕРБ ще загубят някои от ключовите градове в страната на предстоящите местни избори, включително и столицата. Това прогнозира бившият министър на вътрешните работи и председател на партията ”Републиканци за България” Цветан Цветанов в предаването ”Денят ON AIR” по Bulgaria ON AIR.

"ГЕРБ ще изгубят София", категоричен е Цветанов, като посочи, че вероятните кандидати на партията за поста са настоящият председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев и председателят на парламента Росен Желязков.

"Аз съм убеден, че София няма да бъде спечелена от ГЕРБ, поради модела и тази непрозрачност от последните няколко години", обясни Цветанов. Според него Варна и Пловдив са "ключовите градове", в които трябва да се търси промяна.

"Всички са изключително омерзени и огорчени, че Иван Портних, не е кметът на Варна. Там има други фигури, които имат икономически интереси", каза още Цветанов и посочи, че информацията е почерпена от медии.

Битката в Пловдив ще е интересна, прогнозира още Цветанов. Според него там партията няма изявени лидери, тъй като Бойко Борисов е снел доверието от бившия и настоящия кметове на града.

"ГЕРБ няма да има кмет във Видин, Русе, Благоевград, Перник. В Пазарджик ще има интересна интрига, в Разград – също", посочи Цветан Цветанов.

Като бивш министър на вътрешните работи той коментира и смяната на началници на ОДМВР в страната. Според него е учудващо защо началникът на полицията в Стара Загора не е сред сменените и намекна за негова връзка с притежател на заведения, в едно от които е работил и насилникът на Дебора.

"МВР е овладяно от други, нечисти интереси и не очаквайте да има резултатност", допълни той. Той каза още, че по отношение на престъпността страната ни се връща на нивата от 1990-те години и 2008 година, когато е имало бум на отвличания.

https://frognews.bg/

3 Коментара

Настапир Аналниев

преди 8 месеца

Свети цецо седможилищник да си изтрие езика от лайната на боковия гъз и тогава да прогнозира.

Коментирай

Анонимен

преди 8 месеца

Е, на този поне за избори може да му се вярва! Нали толкова години му уреждаше на Тикваров победите... Що да не му повярваме сега? Поне знае как стават работите с изборите...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.