Цветанов тръгва през септември със своя партия: Ще направя политически проект на нова основа

https://svobodnoslovo.eu/politika/cvetanov-tragva-prez-septemvri-sas-svoya-partiya-shte-napravya-politicheski-proekt-na-nova-osnova/14942 SvobodnoSlovo.eu
Цветанов тръгва през септември със своя партия: Ще направя политически проект на нова основа

Ще направя политически проект на съвсем нова основа.

Септември месец ще бъде проведен Инициативния комитет.

В момента се търси името на партията.

Ще премахна грешките, които допуснах с ГЕРБ.

Това обяви току-що бившият Втори в ГЕРБ Цветан Цветанов в студиото на БТВ.

Крайно време е да надскочим прехода, изтъкна той и обеща да даде шанс на младите, образовани и хората с експертиза. Искам да дам шанс на всички знаещи и можещи, обеща той.

Партията на Цветанов ще участва на парламентарните избори догодина.

Цветанов обяви, че хора като Тома Биков, Спас Гърневски, Георги Харизанов са го мотивирали да напусне ГЕРБ. Той разкри, че Борисов е възложил на Георги Харизанов да бъде организационният двигател на ГЕРБ.

Около Борисов има десетина души, които му изкривяват действителността, ГЕРБ върви надолу, заяви Цветанов.

Бившият втори в ГЕРБ  се съмнява в искрените пожелания на Бойко Борисов към него за бъдещия му политически проект. Пред БиТиВи той каза, че отношенията му с премиера били "никакви". Поздравили се за Цветница за именния ден на Цветанов. Върнал жеста на премиера за рождения му ден, но Бойко Борисов не му вдигнал. В ГЕРБ отсъствало това, което било в началото - енергия и доверие.

Цветанов заяви, че не съхранява компрометиращи записи на Борисов.

Борисов трябваше да се извини публично да се извини към българския парламент и към Цвета Караянчева за думите, които се чуват от записа.

Непоследователност и хаос вижда Цветанов в управлението. За пример той посочи създаването на държавни бензиностанции. Пазарният принцип трябва да бъде налице, според него.

Той е против закона за МВР за създаване на паралелно НСО в МВР. Критиките към него от бившите му съпартийци идвали от хора, които само търсели партийна реализация. Болка изпитвал Цветан Цветанов към случващото се в ГЕРБ.

България отсъствала от стратегическите дебати на международната сцена, според него. Всичко било съсредоточено към личните рейтинги. Той получил сериозна подкрепа за напускането на ГЕРБ

http://epicenter.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.