Дайте суджуците!

https://svobodnoslovo.eu/politika/dayte-sudzhucite/23434 SvobodnoSlovo.eu
Дайте суджуците!

Светът е голям и корупция дебне отвсякъде. Така казват от ГЕРБ. И шоуто им започна. Защото премиерът има нова фиксация. Тя не беше го обсебила в предишните мандати, но сега, като ще има орган за демонстрация, ни очакват гръмки изяви. Ще обидим обаче жриците на любовта и акробатките, ако определим предстоящото като порно или цирк. Дали в ГЕРБ усетиха новата "слабост" на Бащицата?

След като Лиляна Павлова обясни корупцията като усещане, психологът Владислав Горанов доразкри мистиката на явлението - то е емоционална квалификация и вестникарско внушение. Ако корупцията е реалност, според Влади (по Б.Б.) трябва да е предмет на наказателно преследване. И тъй като родната прокуратура все още не може да се похвали със сериозни успехи, следователно корупция няма. Или, както казва Бойко Борисов, ако имаше корупция, щяха ли да ме избират 10-11 пъти?

Фактите и цифрите, процентите и жертвите... На кого му пука за тях? Корупцията боде очите на всички, но в ГЕРБ я гледат с обърнат бинокъл. Тя е далеч. В Добрич, Хасково, Бургас, на границата... В Лихтенщайн например. Където премиерът отиде. Не да я търси, а да прозре новото символ верую на Владислав Горанов: мястото ни е в клуба на богатите.

Брей, да му се не види! Кога ревеше, че няма да е депутат, щото не му стигат 2000 лв. да храни семейство. Кога през зъби откъсна 510 лв. за минимална заплата. Кога медитира, че подкупът е емоция. Сигурно е емоция за получаващия. А дали Горанов ще признае, че нито той, нито останалите около него имат смелостта и отговорността да сложат край на държавно създаваната, направлявана и контролирана от ГЕРБ корупция?

Колеги журналисти, дръжте суджуците здраво! Ний правим и обществените поръчки за магистрали и саниране на блокове, да знаете. От нас започва и свършва корупцията. Толкоз лесно било.

Ина Михайлова

Резултат с изображение за горанов борисов

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.