Делян Добрев: Бензинът и дизелът гонят 3 лева заради бездействието им!

https://svobodnoslovo.eu/politika/delyan-dobrev-benzinat-i-dizelat-gonyat-3-leva-zaradi-bezdeystvieto-im/116563 SvobodnoSlovo.eu
Делян Добрев: Бензинът и дизелът гонят 3 лева заради бездействието им!

Председателят на енергийната комисия в Народното събрание Делян Добрев продължава да настоява за компенсацията от 73 стотинки за литър гориво. След като напоследък втвърди тона към министър-председателя Николай Денков, сега пита риторично какво пише в закона и кой не го изпълнява. За него, Закон за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт, е възможна алтернатива за защита на потребителите.

"Фокус" публикува поста на Добрев във "Фейсбук" без редакторска намеса.

"Бензинът и дизелът гонят 3 лева. Омръзна ми да слушам как законът*, с който трябва да се компенсира бензина и дизела с 73 стотинки на литър, не работел... Ами как ще работи като няма правителство, което да го приложи?! Какво пише в закона и кой не го изпълнява?

Чл. 4. (1) Размерът на месечната вноска по чл. 1 се определя от министъра на икономиката и индустрията по следната формула:

НЕ Е ОПРЕДЕЛЕН. МИНИСТЪРЪТ БЕЗДЕЙСТВА.

(2) Министърът на икономиката и индустрията ежемесечно определя за целите на изчислението по ал. 1 средномесечните цени за предходния месец на суров нефт сорт "Брент" и на суров нефт с произход от Русия или изнесен от Русия за барел на база цената, на която се търгуват на три водещи световни стокови борси за съответния месец или по друг подходящ начин.

НЕ СА ОПРЕДЕЛЕНИ. МИНИСТЪРЪТ БЕЗДЕЙСТВА.

(3) Директорът на Агенция "Митници" до 5-о число на текущия месец подава информация до министъра на икономиката и индустрията за количеството внесен в страната за предходния месец суров нефт по сорт и произход.

НЕ ПОДАВА. ДИРЕКТОРЪТ НА АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ БЕЗДЕЙСТВА

(4) Министърът на икономиката и индустрията ежемесечно в срок до 15-о число на текущия месец определя и публикува на интернет страницата на Министерството на икономиката и индустрията размера на вноската по чл. 1.

НЕ ОПРЕДЕЛЯ И НЕ ПУБЛИКУВА. МИНИСТЪРЪТ БЕЗДЕЙСТВА.

Чл. 5. В срок до 15-о число на текущия месец Агенция "Митници" предоставя на фонда информация за количеството в литри нефтопродукти с код по КН 27 10, произведени от суров нефт с произход от Русия или изнесен от Русия за предходния месец.

НЕ ПРЕДОСТАВЯ. ДИРЕКТОРЪТ НА АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ БЕЗДЕЙСТВА

Чл. 8. (2) Условията и редът за предоставяне на средствата по ал. 1, както и лицата, които имат право на подпомагане, се определят с постановление на Министерския съвет по предложение на министъра на икономиката и индустрията и министъра на труда и социалната политика.

НЯМА ПРИЕТИ УСЛОВИЯ И РЕД. МИНИСТЪРЪТ НА ИКОНОМИКАТА, МИНИСТЪРЪТ НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА И МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ БЕЗДЕЙСТВАТ.

§ 2. (2) Министърът на икономиката и индустрията в едномесечен срок от обнародването на закона в "Държавен вестник" изготвя необходимите документи за нотификациите по ал. 1.

НИЩО НЕ Е ИЗГОТВЕНО. ДВАМА ПОРЕДНИ МИНИСТРИ БЕЗДЕЙСТВАТ

Какво повече бих могъл да направя аз, за да защитя интереса на потребителите?

* Закон за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт", пише Делян Добрев.

fakti.bg

3 Коментара

Иванов

преди 7 месеца

Надуването на цената на бензина, на тока, и на инфлацията е пряк резултат от изпълнението на колониалните повели за умъртвяване на държавата ни. Освен тях, както се вижда, след като умъртвиха индустрията, свиневъдството, овощарствто и зеленчукопроизводството, сега умъртвяват и земеделието ни. Като доказателство на тази бясна унищожителна политика съсипахме образованието, здравеопазването, станахме идиотски ДОНОР на Щатите със закупуване на изтребители с астрономически цени. И на всичко отгоре руските паметници и всякаква руска ПРОПАГАНДА трябвало да се махне. Реагираме като аборигени. Вече дишаме праха на НИГЕР и други африкански народи.

Коментирай

свободен

преди 6 месеца

ДЕЛЯНЧО,ТИ БЕШЕ ИЗВАДЕН НАСИЛА ОТ ПАРЛАМЕНТА И НИЕ ВВСИЧКИ ЗНАЕМ ЗАЩО. КАТО СИ ТОЛКОВА МЪЖ ИЗЛЕЗ ОТ ПАРЛАМЕНТА И ОБЯВИ ЧЕ ПП СА СИРАЧЕТАТА НА ГЕРБ-КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗДЪНКИ.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.