Делян Добрев: Сглобката трябва да падне колкото се може по-бързо. Всеки ден правителството ни ощетява с 10 млн. лв.

https://svobodnoslovo.eu/politika/delyan-dobrev-sglobkata-tryabva-da-padne-kolkoto-se-mozhe-po-barzo-vseki-den-pravitelstvoto-ni-oshtetyava-s-10-mln-lv/119096 SvobodnoSlovo.eu
Делян Добрев: Сглобката трябва да падне колкото се може по-бързо. Всеки ден правителството ни ощетява с 10 млн. лв.

Личното ми мнение е, че сглобката трябва да падне колкото се може по-бързо. Това каза пред "Фокус" депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев. Според него всеки ден на това правителство ни ощетява с 10 милиона лева. Всеки зарежда кола и всеки знае, ако този месец заредите 2 пъти резервоара, това са 100 литра гориво, значи “Лукойл" ви е взел 100 лева повече отколкото е трябвало да ви вземе.

Добрев каза още, че в последните няколко дни е водил множество разговори с Бойко Борисов и е на мнение, че лидерът на ГЕРБ е убеден, че трябва да се отнеме дерогацията, защото от нея не печели никой, а само “Лукойл". 

"И когато внесем едно такова предложение (бел. ред. дерогацията за руския петрол да падне), тогава ще видите, както казах в самото начало с действия, не с думи, кой работи за руските интереси и кой работи против тях. И тъй като споменах за това, че “Лукойл" държи 92% от складовете в България, дори и да намалим процента на 30% за съхранение на горивата от резерва в страната, то пак 92% от складовете са на “Лукойл". Ние трябва да измислим законодателно решение, с което до тези складове да имат достъп всички търговци, които желаят да внасят горива. Понеже по този начин, ние ще отворим пазара и ще позволим, ще създадем конкуренция", каза още той.

"Аз съм противник на този кабинет от ден 1 и те с всеки следващ ден доказват, че аз съм бил прав, гласувайки против този кабинет и против тази сглобка", категорично заяви Добрев. Той подчерта, че не вярва в това управление и смята, че то не се справя.

"То работи за руските интереси, против интереса на българските граждани. Ние потребяваме 10 милиона литра на ден гориво, българските граждани. Тоест, нас всеки ден на това правителство ни ощетява с 10 милиона лева. Всеки зарежда кола и всеки знае, ако този месец заредите 2 пъти резервоара, това са 100 литра гориво, значи “Лукойл" ви е взел 100 лева повече отколкото е трябвало да ви вземе".

- Критик или съветник сте на Бойко Борисов тогава?

- По-скоро съм съветник.  Аз обещах още от ден 1, че ще алармирам за всеки проблем, който видя. И го правя, за да може Борисов да е информиран и да вземе решение докога ще подкрепяме този кабинет. Бързам да отбележа, че аз гледам една малка част от държавното управление, тази в енергетиката, специално за горивата, сега говорим за тях. Докато Борисов се съобразява с всички сектори, т.е. той вижда само голямата картина. Гледайки само малката картина, трябва веднага да поискаме оставка и вот на недоверие на това правителство. Но гледайки голямата картина, т.е. от неговата гледна точка, нещата вероятно все още изглеждат по друг начин.

- Къде бяхте на вота на недоверие?

- Не бях в зала, защото ако бях в зала трябваше да гласувам ЗА вота на недоверие, което е малко неловко да гласувам заедно с БСП и “Възраждане". А и моят глас не би променил крайния резултат от този вот. Ако зависеше само от моя глас, може би щях да помисля по-сериозно дали да присъствам. Аз казвам каквото смятам, но в крайна сметка трябва да има и някаква, как да ви кажа, някаква отборна игра. Аз не се опитвам да бъда различен от всички, по-скоро се опитвам да алармирам за неща, с които не съм съгласен.

- И все пак, че казвате това, което искате, не ви ли носи някакви негативи, повече от позитиви?

- Чисто партийно, да ви кажа, по-скоро ми носи позитиви. Защото много хора в нашата партия се асоциират с моята позиция. А и ние по този начин показваме, че в ГЕРБ различното мнение се толерира и се изслушва. И ние вземаме решения, базирани на мнението на всички, които участват в неговото вземане, така че не мисля.

- Ще падне ли сглобката?

- Лично мнение ли да кажа или официалната позиция?

- И лично и официална позиция?

 - Личното ми мнение е, че сглобката трябва да падне колкото се може по-бързо. Официалната позиция е, че не знам каква е. Вероятно, ако има основания, тогава.

Източник: Агенция "Фокус"

10 Коментара

Червената шапчица

9 months before

вчера председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че ще внесе следващата седмица проект на решение за отнемане на дерогацията на "Лукойл".

Коментирай

Червената шапчица

9 months before

Делянчо, ти кажи каква е схемата тати да пуска фактури, нищо да не доставя и да му плащат. Пиши на лични и ние да намажем.

Коментирай

Червената шапчица

9 months before

Баси как лошо мирише тоя.

Коментирай

copy - paste

9 months before

Как сълзливата герберастка кметица на София Фандъкова „Циврата“ успя с кметската си заплата да построи луксозен хотел на дъщеря си?

Коментирай

copy - paste

9 months before

БОКО-ТИКВАТА ПРОДАДЕ 3 СТРАТЕГИЧЕСКИ ОБЕКТА: АЕЦ „БЕЛЕНЕ”, НЕФТОПРОВОДА „БУРГАС-АЛЕКСАНДРОПОЛИС” И ГАЗОПРОВОДА „ЮЖЕН ПОТОК”. ТУРЦИЯ, КОЯТО СЪЩО Е НАТОВСКА ДЪРЖАВА ВЗЕ ВСИЧКО ТОВА И СПЕЧЕЛИ. НИКОЙ НЕ ОБИЧА ПРОДАЖНИЦИТЕ, А САМО ГИ ИЗПОЛЗВА. Е ТОВА НЕ Е ЛИ ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО СОБСТВЕНИЯ ТИ НАРОД?

Коментирай

Червената шапчица

9 months before

За трети пореден път ще внесем предложение за отнемане на дерогацията на „Лукойл”. Този път вносител ще бъде цялата парламентарна група на ГЕРБ. От тази дерогация печели единствено „Лукойл” и то в размер на милиарди долари на година. Ползата за българския потребител е никаква. Това коментира депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на брифинг в централата на партията. --- Ако не Делянчо от Хаскюю, то ще е Асенчо .... И от двамата само глупости!!! Хасково стана център на простотиите на тези двама мишоци,а цяла България - жертва...

Коментирай

copy - paste

9 months before

Преватизирай и режи на скраб като всяка друга фабрика след 1989 година европа ни храни ,нато ни брани! --- Само да не стане така, че ППДБ да ви подкрепи.ДПС казаха, че са съгласни.А Лукойл да вземат да затворят завода и да правите каквото прави вятъра.

Коментирай

copy - paste

9 months before

Герб е Баце , а на Баце като му кажат , че ще му нулират парите по офшорките , вдига каквото трябва ! Но , Баце си е Баце , а промяната , нали щеше да го променя..... !!!???

Коментирай

Червената шапчица

9 months before

Асен Василев: Ще обсъдим предложението на ГЕРБ за отнемане на дерогацията на "Лукойл" - Адски ще се изкефя това да мине и с гласовете на дпс. Голям сеир и голямо еване ще падне...

Коментирай

Борис

9 months before

Ч.Ш.;не се ебавай с родното ми Хасково, че ще ти скъсам розовите копринени кюлоти!Във всяко стадо има мърша.Никой не знае кога презервативът ще се скъса и съдържанието му ще отиде хабадан.На тия боклуци и на онова педалче "просто наско"родата им е от най-"загубените" хасковски села,преселили се в големия град,за да избягат от подигравките и присмеха на съселяните,поради това,че мъжете им са хюмнета,а жените вечно ходят с подмокрени фусти.Лично познавам семействата и на тримцата и знам,че на две магарета слама не могат да разделят!А ти защо избяга от Полски Тръмбеш?Да не би розовите ти копринени кюлоти да са винаги подмокрени?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.