Делян Добрев: Сглобката трябва да падне колкото се може по-бързо. Всеки ден правителството ни ощетява с 10 млн. лв.

https://svobodnoslovo.eu/politika/delyan-dobrev-sglobkata-tryabva-da-padne-kolkoto-se-mozhe-po-barzo-vseki-den-pravitelstvoto-ni-oshtetyava-s-10-mln-lv/119096 SvobodnoSlovo.eu
Делян Добрев: Сглобката трябва да падне колкото се може по-бързо. Всеки ден правителството ни ощетява с 10 млн. лв.

Личното ми мнение е, че сглобката трябва да падне колкото се може по-бързо. Това каза пред "Фокус" депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев. Според него всеки ден на това правителство ни ощетява с 10 милиона лева. Всеки зарежда кола и всеки знае, ако този месец заредите 2 пъти резервоара, това са 100 литра гориво, значи “Лукойл" ви е взел 100 лева повече отколкото е трябвало да ви вземе.

Добрев каза още, че в последните няколко дни е водил множество разговори с Бойко Борисов и е на мнение, че лидерът на ГЕРБ е убеден, че трябва да се отнеме дерогацията, защото от нея не печели никой, а само “Лукойл". 

"И когато внесем едно такова предложение (бел. ред. дерогацията за руския петрол да падне), тогава ще видите, както казах в самото начало с действия, не с думи, кой работи за руските интереси и кой работи против тях. И тъй като споменах за това, че “Лукойл" държи 92% от складовете в България, дори и да намалим процента на 30% за съхранение на горивата от резерва в страната, то пак 92% от складовете са на “Лукойл". Ние трябва да измислим законодателно решение, с което до тези складове да имат достъп всички търговци, които желаят да внасят горива. Понеже по този начин, ние ще отворим пазара и ще позволим, ще създадем конкуренция", каза още той.

"Аз съм противник на този кабинет от ден 1 и те с всеки следващ ден доказват, че аз съм бил прав, гласувайки против този кабинет и против тази сглобка", категорично заяви Добрев. Той подчерта, че не вярва в това управление и смята, че то не се справя.

"То работи за руските интереси, против интереса на българските граждани. Ние потребяваме 10 милиона литра на ден гориво, българските граждани. Тоест, нас всеки ден на това правителство ни ощетява с 10 милиона лева. Всеки зарежда кола и всеки знае, ако този месец заредите 2 пъти резервоара, това са 100 литра гориво, значи “Лукойл" ви е взел 100 лева повече отколкото е трябвало да ви вземе".

- Критик или съветник сте на Бойко Борисов тогава?

- По-скоро съм съветник.  Аз обещах още от ден 1, че ще алармирам за всеки проблем, който видя. И го правя, за да може Борисов да е информиран и да вземе решение докога ще подкрепяме този кабинет. Бързам да отбележа, че аз гледам една малка част от държавното управление, тази в енергетиката, специално за горивата, сега говорим за тях. Докато Борисов се съобразява с всички сектори, т.е. той вижда само голямата картина. Гледайки само малката картина, трябва веднага да поискаме оставка и вот на недоверие на това правителство. Но гледайки голямата картина, т.е. от неговата гледна точка, нещата вероятно все още изглеждат по друг начин.

- Къде бяхте на вота на недоверие?

- Не бях в зала, защото ако бях в зала трябваше да гласувам ЗА вота на недоверие, което е малко неловко да гласувам заедно с БСП и “Възраждане". А и моят глас не би променил крайния резултат от този вот. Ако зависеше само от моя глас, може би щях да помисля по-сериозно дали да присъствам. Аз казвам каквото смятам, но в крайна сметка трябва да има и някаква, как да ви кажа, някаква отборна игра. Аз не се опитвам да бъда различен от всички, по-скоро се опитвам да алармирам за неща, с които не съм съгласен.

- И все пак, че казвате това, което искате, не ви ли носи някакви негативи, повече от позитиви?

- Чисто партийно, да ви кажа, по-скоро ми носи позитиви. Защото много хора в нашата партия се асоциират с моята позиция. А и ние по този начин показваме, че в ГЕРБ различното мнение се толерира и се изслушва. И ние вземаме решения, базирани на мнението на всички, които участват в неговото вземане, така че не мисля.

- Ще падне ли сглобката?

- Лично мнение ли да кажа или официалната позиция?

- И лично и официална позиция?

 - Личното ми мнение е, че сглобката трябва да падне колкото се може по-бързо. Официалната позиция е, че не знам каква е. Вероятно, ако има основания, тогава.

Източник: Агенция "Фокус"

10 Коментара

Червената шапчица

преди 6 месеца

вчера председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че ще внесе следващата седмица проект на решение за отнемане на дерогацията на "Лукойл".

Коментирай

Червената шапчица

преди 6 месеца

Делянчо, ти кажи каква е схемата тати да пуска фактури, нищо да не доставя и да му плащат. Пиши на лични и ние да намажем.

Коментирай

Червената шапчица

преди 6 месеца

Баси как лошо мирише тоя.

Коментирай

copy - paste

преди 6 месеца

Как сълзливата герберастка кметица на София Фандъкова „Циврата“ успя с кметската си заплата да построи луксозен хотел на дъщеря си?

Коментирай

copy - paste

преди 6 месеца

БОКО-ТИКВАТА ПРОДАДЕ 3 СТРАТЕГИЧЕСКИ ОБЕКТА: АЕЦ „БЕЛЕНЕ”, НЕФТОПРОВОДА „БУРГАС-АЛЕКСАНДРОПОЛИС” И ГАЗОПРОВОДА „ЮЖЕН ПОТОК”. ТУРЦИЯ, КОЯТО СЪЩО Е НАТОВСКА ДЪРЖАВА ВЗЕ ВСИЧКО ТОВА И СПЕЧЕЛИ. НИКОЙ НЕ ОБИЧА ПРОДАЖНИЦИТЕ, А САМО ГИ ИЗПОЛЗВА. Е ТОВА НЕ Е ЛИ ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО СОБСТВЕНИЯ ТИ НАРОД?

Коментирай

Червената шапчица

преди 6 месеца

За трети пореден път ще внесем предложение за отнемане на дерогацията на „Лукойл”. Този път вносител ще бъде цялата парламентарна група на ГЕРБ. От тази дерогация печели единствено „Лукойл” и то в размер на милиарди долари на година. Ползата за българския потребител е никаква. Това коментира депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на брифинг в централата на партията. --- Ако не Делянчо от Хаскюю, то ще е Асенчо .... И от двамата само глупости!!! Хасково стана център на простотиите на тези двама мишоци,а цяла България - жертва...

Коментирай

copy - paste

преди 6 месеца

Преватизирай и режи на скраб като всяка друга фабрика след 1989 година европа ни храни ,нато ни брани! --- Само да не стане така, че ППДБ да ви подкрепи.ДПС казаха, че са съгласни.А Лукойл да вземат да затворят завода и да правите каквото прави вятъра.

Коментирай

copy - paste

преди 6 месеца

Герб е Баце , а на Баце като му кажат , че ще му нулират парите по офшорките , вдига каквото трябва ! Но , Баце си е Баце , а промяната , нали щеше да го променя..... !!!???

Коментирай

Червената шапчица

преди 6 месеца

Асен Василев: Ще обсъдим предложението на ГЕРБ за отнемане на дерогацията на "Лукойл" - Адски ще се изкефя това да мине и с гласовете на дпс. Голям сеир и голямо еване ще падне...

Коментирай

Борис

преди 6 месеца

Ч.Ш.;не се ебавай с родното ми Хасково, че ще ти скъсам розовите копринени кюлоти!Във всяко стадо има мърша.Никой не знае кога презервативът ще се скъса и съдържанието му ще отиде хабадан.На тия боклуци и на онова педалче "просто наско"родата им е от най-"загубените" хасковски села,преселили се в големия град,за да избягат от подигравките и присмеха на съселяните,поради това,че мъжете им са хюмнета,а жените вечно ходят с подмокрени фусти.Лично познавам семействата и на тримцата и знам,че на две магарета слама не могат да разделят!А ти защо избяга от Полски Тръмбеш?Да не би розовите ти копринени кюлоти да са винаги подмокрени?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.