Димитър Стоянов: Няма как да пращаме още въоръжение на Украйна, защото няма да остане нищо за нас

https://svobodnoslovo.eu/politika/dimitar-stoyanov-nyama-kak-da-prashtame-oshte-vaorazhenie-na-ukrayna-zashtoto-nyama-da-ostane-nishto-za-nas/52570 SvobodnoSlovo.eu
Димитър Стоянов: Няма как да пращаме още въоръжение на Украйна, защото няма да остане нищо за нас

Има нормативни документи, които казват какви запаси от въоръжение и амуниции трябва да поддържаме, обърна внимание той

Темата за предоставяне на амуниции и въоръжение за Украйна вече я коментирах няколко пъти. Ние изпълнихме решението на Народното събрание. Няма как да подкопая устоите и способностите на българската армия.

Това коментира пред журналисти министърът на отбраната Димитър Стоянов след церемонията по награждаване за "Пожарникар на годината", на която присъства и президентът Румен Радев.

Той уточни, че има нормативни документи, които казват какви запаси от въоръжение и амуниции трябва да поддържаме, и подчерта, че няма да наруши тези изисквания.

Министър Стоянов призова "експертите" по телевизиите, които обясняват как може да се даде всичко на Украйна, да си спомнят когато те са били министри на отбраната какви документи е имало в ресорното министерство и какви са сега, разяснявайки, че те не са се променили съществено.

Епицентър 

2 Коментара

ИвайлоК

преди 1 година

Поздравявам всички, които все още отбелязват този Ден - 23-ти Февруари, празник на Съветската армия и Военноморския флот!

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Лудостта на нашите атлантици( проамериканци) е толкова голяма, че говори само за пословично РОБОЛЕПИЕ. И на кокошките стана ясно, че в Украина цялото оборудване, което и се изпраща просто изгаря. НЕ съвсем скритата цел е да опразним наличната си техника като я подарим на Украина, а след това да си купим прескъпа от Щатите. Един Миг-29 струва около 10 милиона. Ф-16 струват по 14.5 милиона. Тези, които купихме макар и на чертеж Ф-16 с лека модификация, са по 200 милиона броя. Каква лудост и роболепие трябва да имаш за да настояваш да те ограбват тъй тъпашки.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.