Димитър Стоянов захапа Тагарев: Хвали се с ремонт на двигатели за МиГ-29, а щеше да ги дава на Киев

https://svobodnoslovo.eu/politika/dimitar-stoyanov-zahapa-tagarev-hvali-se-s-remont-na-dvigateli-za-mig-29-a-shteshe-da-gi-dava-na-kiev/130541 SvobodnoSlovo.eu
Димитър Стоянов захапа Тагарев: Хвали се с ремонт на двигатели за МиГ-29, а щеше да ги дава на Киев

Пясъчните кули се сриват една след друга. Едно е да говориш по СМИ (средствата за масова информация, бел. ред.), съвсем друго е да носиш отговорност като министър.

Това написа написа във Фейсбук секретарят на президента по сигурност и отбрана Димитър Стоянов, който беше и министър на отбраната в двете служебни правителства на Румен Радев, встъпили в длъжност съответно от 2 август 2022 г. и от 3 февруари 2023 г.

Ето какво пише още Димитър Стоянов:

Днес министър Тагарев се е похвалил, че в рамките на неговия мандат са сключили договор за ремонт на 6 двигателя за Миг-29 и на два агрегата, които съгласуват работата на двигателите, което ще даде възможност да бъдат вдигнати и поддържани няколко самолета. За вдигане не зная, за въвеждане в летателна експлоатация също, но наистина ще се поддържат няколко самолета.

Само преди една година, на 26.03.2023 г. в предаването на Лора Крумова, Тагарев заяви, че самолетите МиГ-29 се държат защото "зад това стоят и лични интереси и тясно групови интереси", а именно "да държат на въоръжение платформи, които ние не можем да поддържаме. И то да ги държат с години наред, (за) да осигурят работа на своите приятели, тоест заплащане, не бих казал работа, първа категория труд за хора, които очевидно няма на какво да летят, за инженери, които очевидно няма какво да експлоатират, вместо да започне сериозна подготовка за новите самолети. Миг-29 е самолет, който няма никаква перспектива".

На въпроса на Лора Крумова "кой министър ще разпише да бъдат дадени самолетите на Украйна", Тагарев отговори: Този министър, който има задълбочено разбиране за проблемите на сигурността и как се решават тези проблеми. Проблемите на сигурността не се решават с определени бройки."

В днешния празничен ден, много искам да попитам г-н Тагарев, защо поддържа един "безпереспективен самолет", защо харчи едни държавни пари, кои са "приятелите му заради които го прави и на кои свои кръгове осигурява работа"? Да го попитам има ли той "задълбочено разбиране" как се решават проблемите на сигурността?

Моите действия бяха национално отговорни. Добре е, че Тагарев се отказа от "задълбоченото си разбиране как се решават проблемите на сигурността" и последва примера ми.

Епицентър 

3 Коментара

Олеся Zelle

преди 1 месец

Укрофилът- предателя ТагаренкО съвсем скоро ще запее друга песен. И то песен от сорта на частушки и казачок

Коментирай

Олеся Zelle

преди 1 месец

Укрофилът- предателя ТагаренкО съвсем скоро ще запее друга песен. И то песен от сорта на частушки и казачок

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.