Диванните остриета на ПП са странно мълчаливи, когато става дума за апартаменти, гешефти и убийства, извършени от техни хора

https://svobodnoslovo.eu/politika/divannite-ostrieta-na-pp-sa-stranno-malchalivi-kogato-stava-duma-za-apartamenti-geshefti-i-ubiystva-izvarsheni-ot-tehni-hora/125886 SvobodnoSlovo.eu
Диванните остриета на ПП са странно мълчаливи, когато става дума за апартаменти, гешефти и убийства, извършени от техни хора

Озадачава ме тишината, която идва от ляво.

Визирам, разбира се, убийството на мъжа, извършено от жена му и тъща му - и двете кадри на Продължаваме Промяната. Въобще, странна работа. Гласовитите, по принцип, диванни остриета, са странно мълчаливи, когато става дума за винетки, апартаменти, гешефти, кражби и убийства, извършени от техни хора. Да се чуди човек къде отидоха всички гръмки приказки за морал и чест, с които ни баламосваха години наред, докато се наредят на софрата.

Този статус е на няколко години. И не се отказвам от нито една дума. 

Престъпниците нямат пол и националност. Съжалявам, че напомням елементарни неща, но все пак – всички ние сме продукт първо на ролевите модели, морални характеристики и възпитание в рамките на семейството ни, а на по-късен етап - на конкретната социална среда, в която сме попаднали, с нейните социални, културни и икономически параметри.

Консолидирането на вътрешните ни нагласи, ценностна система и морал, е пряк резултат от всички тези фактори, с изключение на клинични случаи като психопатия. 

С други думи, ако изборът на един индивид е насилие над по-слабия, бил той мъж, жена, дете, старец или животно, и ако този индивид може да носи отговорност за действията си, диагнозата е ясна. Оскотяване. Липса на възпитание. Липса на правилен модел в семейството. Липса на морал. Липса на ценностна система. Липса на спирачки, на бариера, която дели нормата от извращението. 

Грубите обобщения и поставянето на мъжете под знаменателя ‘всички мъже са насилници’ е не само глупаво, но и дълбоко погрешно. Просто защото статистиката казва друго: "Смъртността в следствие на насилие при мъжете в България е три пъти по-голяма, отколкото при жените". 

Предлагам всички жени да се поуспокоим и да се сетим, че имаме мъже, братя, синове. И че статистически, шансът те да станат жертва на насилие, включително убийство, е ТРИ ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ. И че сегрегирането по полов признак е тъпотия. И че ТРЯБВА ДА БОРИМ НАСИЛИЕТО ПО ПРИНЦИП. И че насилието често започва в детска възраст, обикновено с насилие срещу животно. И че насилническият инстинкт у детето може да е реакция, в следствие на физическо или психическо насилие спрямо самото него от страна на единия или двамата родители (включително майката). И че черно-бялото мислене на истерични популисти е cancer. 

И въобще, тенденцията за стигматизиране на мъжа е дълбоко гнусна (макат и отлично заплатена), защото тя внушава, че всяка проява на насилие от страна на мъжа към жената, е не някакво отвратително изключение, а ПРАВИЛО. И че мъжете масово са насилници. Престъпниците могат да са и мъже и жени, също като жертвите. Нито мъжете са абонирани за ролята на насилника, нито жените за ролята на жертвата. Ако в 21 век водещата теза е ‘Мъжете, и най-вече тъпите български мъже, са врагове на жените, защото са насилници’, и това е най-широкият хоризонт на осмисляне на проблематиката, имаме сериозен проблем.

Автор: Ирини Зикидис
 

trud.bg

12 Коментара

Иванчо

преди 3 месеца

Интересно от Давос https://youtu.be/MQjemu5ofOY?si=PVbMpl5LUGUOCCxk

Коментирай

Браво

преди 3 месеца

добре казано и смислено изложено!

Коментирай

****

преди 3 месеца

Браво! Впечатлен съм. Връща се вярата ми, че днешно време може да има разумни жени.

Коментирай

****

преди 3 месеца

Браво! Впечатлен съм. Връща се вярата ми, че в днешно време може да има разумни жени.

Коментирай

Майна

преди 3 месеца

Консолидиране, сегрегиране и..cencer...Хм, чак се чудя що за модерни , претенциозни думи, чак прилича на заявка на прозападна интелигентност. Размива се посланието, което трябва да излъчва душевност, топлотата на Божата реч , Божите слова....Защо пишете така? Прилича чак на ИИ ... Темата е важна, но на мен не ми харесва как е..,,опакована,,

Коментирай

moitoi

преди 3 месеца

Как да ти пише бе МАЙНА!!!Че полово и морално извратени ни управляват???То се вижда!!!Като не ти харесва опаковката никой не те кара насила да я четеш!!

Коментирай

Майна

преди 3 месеца

До moitoi . Аз уважавам Вашето мнение и Вашата позиция, не само в този сайт.Но не сте ме разбрали и ставате гневен. Защо допускате този гняв, виждате ли какво се получава- готов сте да ме нападнете, като припознавате враг , хм...Боли ме, че се откъсваме от кода ,заложен в нас със Словото. Вашата баба ще разбере ли тези Слова, или ще я определите като ,,неука,, ? В молитва към Бог в душата си, какви Слова използвате? Чуйте изказванията на Путин? Има ли такива Слова? Защо забраниха Бесогон на Н.Михалков.? Прочетете славянските класици. Не сте ме разбрали. Жалко е, че се подценява ИЗКОННОТО, Словото.Хубав ден, за мен днешният е..почивен.

Коментирай

Борис

преди 3 месеца

Т.н. "Майна"-колкото и грубо да звучи-що не вървиш на майната си или на Копейката в гъза?Педал/лесбийка/нещастна/нещастен/!

Коментирай

Борис

преди 3 месеца

"Червената шапчица преди 1 ден Залагам моята девственост и левия тестис на Борис, че Пухльо никъде няма да ходи ... Ако Борис има дефицит с яйцата, дано поне има чурка, та нея залагам значи... Пухльо е мързелив и страхлив... само е едно голямо мрънкало..." ЧШ,предложих ти МИР,а ти не прие!Щом не щеш мира,ще получиш СЕКИРА!

Коментирай

Майна

преди 3 месеца

Защо нещо не ми харесва , защото имам професионален усет, също и интуиция..Този ,,образ,, с изказване за онзи ,,българин,, дето загина в Окраина ( на страната на укронацистите), хм...,,А други се сражават от дивана. Снимат се с оръжие в ръка, постват снимки на бицепси и неуморно гормят Мордор във Фейсбук. По цял ден се пеняват как Европа е обречена, ако орките прегазят Украйна, защото ние сме следващите. Но през ум не им минава да идат да се бият. Какъв тъжен контраст между мъжете и палячовците. Какъв тъжен контраст между мъжете и мухльовците. Бог да прости Светослав Славков. Аз не споделям неговата кауза, но истински ме боли за него.,, - Може да коментирате..

Коментирай

Майна

преди 3 месеца

Подчертавам ,че имам професионален усет, но не ,,журналистически,,..Баща ми ме посъветва когато още не бях се ориентирал какво да кандидатствам- ,,Журналистиката е ,, мръсна, работа...,, Знам че има и достойни, но те са изключения и плащат за смелостта си( Лупа, Асандж ,както и др. )

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.