Доц. Георги Лозанов: Кандидатурата на Хекимян разкри три репутационни сенки

https://svobodnoslovo.eu/politika/doc-georgi-lozanov-kandidaturata-na-hekimyan-razkri-tri-reputacionni-senki/117924 SvobodnoSlovo.eu
Доц. Георги Лозанов: Кандидатурата на Хекимян разкри три репутационни сенки

”Как толкова бързо ще излезеш от журналистическата роля и ще станеш политик? При тази бърза трансформация почва да пада една сянка на съмнение със стара дата - че ти доста по-отдавна си бил под влияние, под зависимост с тази политическа сила, която сега те номинира. Това води до три репутационни сенки.”

Това заяви в предаването "Денят с В. Дремджиев" по ТВ1 медийният експерт и университетски преподавател доц. Георги Лозанов във връзка с кандидатурата на Антон Хекимян за кмет на столицата.

"Едната е персонална - върху самия Хекимян - който е поел този риск и смята, че на базата на своята харизма, популярност, чар, ще може да убеди хората, че е достоен кандидат за политик. Втората репутационна сянка е върху партията, която го номинира. Те също смятат, че лесно ще се справят, защото за съжаление в България отдавна въпросът за свободата на словата и за независимостта на медиите изобщо отпадна от дневния ред. Масово избирателят изобщо няма чувствителността за тази трансформация - че един журналист е станал политик. Това даже изглежда като някаква интелектуалска претенция, която не стига до масовото съзнание", посочи медийният експерт.

По думите му третата репутационна сянка падна върху bTV и персонално върху колегите на Хекимян.

"Има подбрани реакции, но при всички положения на тях им е дискомфортно от случилото се. Зависимостта в медиите се е превърнала в нещо нормално. Но да дадеш израз на тази зависимост, така че да компрометираш колегите си - това е в повече. Тук смятам, че с излизането си от своята ключова роля на журналист и превключването в политическата сфера на Хекимян създаде проблем. Това е засега най-напрегнатото поле", допълни доц. Лозанов.

Според него ключовият въпрос е как "случаят Хекимян" ще се отрази на bTV рейтингово.

"Има една хипотеза, че това са ходове, за да се редуцира рейтингът на телевизията. Във всички случаи ще е много важно кой ще наследи Хекимян. От тази фигура, от нейната репутация и поведение, много ще зависи как ще излезе bTV от този случай", категоричен бе университетският преподавател.

frognews.bg

2 Коментара

Иван Пеев

преди 7 месеца

И този ли ще ни "налива" умни мисли? Кой го боли гъзът какъв ще бъде рейтинга на босфор ТВ! Жалко е, че "политическата", или по-вярно мафиотската, класа се крие като лалугер, и изпраща матросовци на амбразурата. Страхливи, жалки плужаци, пълзящи на политическата сцена, нАучни, и не до там нАучни работници лижещи слузта след тях, журналистика представяща това за висш пилотаж - това е страната ни.

Коментирай

Лора Дан

преди 7 месеца

Босфор ТВ може да измие срама, ако започне да отразява правдиво събитията. Но всичките им журналисти така са затънали в л..йната, че не могат, а и не искат да направят нито един правилен ход. Само като им погледнете гостите, веднага става ясно, че липсва всякакъв плурализъм на мнения. Новините се представят тенденциозне и само в една посока - за Украйна и срещу Русия. Смешно ми е да си представя, как ще отразят победата на Русия, сигурно като Украйна победи Русия, ама друг път.))) А Гого Лозанов е време да си обере лозята, сега е сезонът им.)))

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.