🔥ДВАНАДЕСЕТ ФАКТА за седмината изключени от Възраждане:

https://svobodnoslovo.eu/politika/dvanadeset-fakta-za-sedminata-izklyucheni-ot-vazrazhdane/128271 SvobodnoSlovo.eu
🔥ДВАНАДЕСЕТ ФАКТА за седмината изключени от Възраждане:

На извънреден организационен съвет, проведен тази седмица във Варна, бяха изключени седем човека от Софийската организация: четирима общински съветници и трима народни представители. Формалният повод за изключването бе гласуване в СОС, описано по долу като факт първи. Истинската причина: оставям на всеки, според собствения му мироглед и ценностна система да си я обясни.

1. Гласуването, за което са били анатемосани и изключени четиримата общински съветници от Възраждане е подкрепата за председател на СОС от ППДБСС. Това е било едно „протоколно“ гласуване – със или без техните гласове, председателят на СОС би бил избран с огромно мнозинство. Въпреки че формално председателят е представител на най-голямата група в СОС, както е редно да бъде, кандидатурата му е била “Intuitu personae” – консенсусно одобрена като резултат от тримесечните преговори.

2. Гласуването е било тайно и никой не би знаел как са гласували четиримата, ако те самите не бяха го оповестили. А те го казаха, за да оповестят, че Възраждане-София ще бъде конструктивна опозиция и няма да бъде „контра на всичко до дупка“!

3. След гласуването за председател на СОС, което е протоколно и гласовете на четиримата анатемосани са били без практическо значение, следват десетки важни гласувания за състав на комисиите. Там техните опоненти - тримата „правоверни“ общински съветници от Възраждане гласуват десетки пъти заедно с ППДБСС, в подкрепа на ППДБСС и против интересите на Възраждане.

4. След като областната управителка на София върна за повторно гласуването на комисиите, на прегласуванията хората на Възраждане гласуваха по същия начин – четиримата анатемосани - винаги против ППДБСС, а тримата „правоверни“ гласуват десетки пъти заедно с ППДБСС, в подкрепа на ППДБСС и против интересите на Възраждане - София.

5. При прегласуването на комисиите в СОС има анекдотичен случай – тримата правоверни така се увличат да подкрепят ППДБСС, че на гласуване дали да се извика на изслушване един районен кмет (от ППДБСС), от който има множество оплаквания на граждани, тримата гласуват заедно с ППДБСС – „против“.

Ако не знаете кога и къде Възраждане е гласувало против гражданите и в подкрепа на управляващите – това са направили трима съветници в София, на 22.02.2024г., под вещото ръководство на Деян Николов.

6. Обявлението на Деян Николов, че той е изключил четиримата общински съветници е смехотворно - партиите имат устав, той е публичен и трябва да се спазва, редът за изключване от Възраждане е съвсем друг. Стана безпощадно ясно, че Николов до този момент не бе чел устава на партията.

7. Четири е повече от три. Този факт е важно да се знае, защото няма как трима да изключат четирима от групата в СОС, както бе оповестено. Нито пък да се твърди, че мнозинството е взело решение, което... мнозинството не е спазило. Очевидно в катастрофиралата група на Възраждане са били дефицитни не само познанията върху правилника, но и математическите.

8. „Ръководството“ на партията не е поискало обяснения и не е изслушало нито един от „анатемосаните“ – нито общинските съветници, нито народните представители. То или (си мисли че) знае всичко за всички, или не иска очи в очи да му се задават неудобни въпроси.

9. Обвинението „получиха постове в комисии, значи са се продали“ е абсолютно малоумно, защото:

Постът в комисията не дава никакви облаги и не дава право да се взимат решения – решенията се взимат в СОС, самите решения на комисията са само със съвещателна стойност, а при формиране решението на комисията нейният председател има само един глас – толкова, колкото и всеки друг член.

В цялата страна, във всички общински съвети, всички общински съветници, включително тези от Възраждане, участват в комисии – така работят общинските съвети. Кой твърди, че всички навсякъде са предатели и са се продали?!?

В 48-мото Народно Събрание тримата варненци от Възраждане бяха председатели на три комисии: Цончо Ганев – на Туризма, Костадин Костадинов – на българите в чужбина, Коста Стоянов – на регионалното развитие. Нима тези тримата са се били продали, за да им се дадат тези постове?

Въобще схемата „плащат им, за да им дадат председателско място“ е смешна – не трябва ли да плаща този, който получава, а не този, който дава? За съшитата с бели конци схема това е подробност – на немислещия читател е достатъчно да се спомене за пари.

Местата в комисиите се разпределят на квотен принцип – на Х съветници се полагат Y председателства и Z зампредседателствa – изчисляват се по „просто тройно правило“ и не може някой да вземе нещо, което не му се полага.

10. Сред изключените седем има трима учредители на партията, двама от които сме работили за нея без прекъсване от ден първи. В парламентарната група такъв е само Костадинов. Сред изключените седем - ПЕТИМА сме работели за изборите 2017г - когато имаше само идеали и не миризмата на власт не бе довела хиените. В парламентарната група такива са само четирима!

11. Преди изключването на тримата народни представители, самонареклата се „Обединена опозиция“ - ИТН и Възраждане общо имаха „конституционното малцинство“ – 48 депутати, с които можеха да сезират конституционния съд. Вече не могат. Не и без благоволението на „независимите“.

12. След внезапното изключване на трима народни представители от групата на Възраждане, партията се срина мълниеносното от трета до четвърта политическа сила.

Николай Дренчев

10 Коментара

Майна

преди 2 месеца

Максим Кузминов- предал и разстрелял другите, които отказаха да станат съучастници в предателството... Е, това е показателно, че авиатор не значи ,,имунизация,, срещу предателство..

Коментирай

Предатели

преди 2 месеца

Скапани! Няма какво повече да ни ги тикате, правилно ги натириха! Да ходят да ближат соросоидни задници сега!

Коментирай

Майна

преди 2 месеца

Прав си , ,,авиаторе,, че тогава когато сте основавали Партията не е имало ,,мирис,, на властови позиции и..облаги. Това е пробата за ,,продажност,,.. Е, вие се заявихте като - миризмата не се е усещала и тя сега показа..,,хиените,,. Аз съм гласувал за идеите на Възраждане - не за теб, не и за другите, които се сглобихте със ,,сглобката,,. Сега ,,тържествуваш,, , че Възраждане остават по-малко...?! И нямаш срам ?! Ти се подиграваш на всички нас, които дадохме гласа си. Това какво е ..? Това как се нарича...? Как ти оставаш във Парламента като използваш нашите гласове..?

Коментирай

П. Василев

преди 2 месеца

"Майна", казано накратко - Ти, си хем Бит, хем Ебан! Честито!

Коментирай

Майна

преди 2 месеца

Василев, какъвто се усещаш ,такъв ще си..Не мисля ,че предателството на някои има последствия за нас, ха ха ха..Сметките свързани с това винаги се заплащат.

Коментирай

Майна

преди 2 месеца

Ха ха ха..Този си ,,точкувал ,,предателството..,ха ха ха..Такова ,,чудо,, не бях очаквал да видя..1,2,3,...ей, ха ха ха..

Коментирай

ВЕНЦИ

преди 2 месеца

Харчете си парите, бате. Някои виждаме и разбираме. Знаеш ли кога е Видов ден? Скоро..

Коментирай

Виж ся друже

преди 2 месеца

Ей там при Гунева… хем продадени евтино, хем точковани, хем като борци за справедливост не става кът божанката, брой парите и плачи, ще свършат бързо, защото си ги получил евтино и после лампите угасват!

Коментирай

Мартин Пенчев

преди 2 месеца

Който Продължава да Вярва на Лекето К.К. ( Костя Късопишков ), той е и Глупав и Много Прост! Този Нещастник Стана МИЛИОНЕР, защото има още Дебили, които го Слушат какво Говори, а не Гледат какво Прави! Гледайте и Слушайте Само Платените Агитатори на Костадинов и Възраждане! Тя, Глупоста Човешка е БЕЗГРАНИЧНА!

Коментирай

Мартин Пенчев

преди 2 месеца

Който Продължава да Вярва на Лекето К.К. ( Костя Късопишков ), той е и Глупав и Много Прост! Този Нещастник Стана МИЛИОНЕР, защото има още Дебили, които го Слушат какво Говори, а не Гледат какво Прави! Гледайте и Слушайте Само Платените Агитатори на Костадинов и Възраждане! Тя, Глупоста Човешка е БЕЗГРАНИЧНА!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.