Ексклузивно в “Свободно слово”! Цвета Рангелова пред Комисията по конституционни въпроси: Моралът трябва да вземе превес

Кандидатурата й бе представена от лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-cveta-rangelova-pred-komisiyata-po-konstitucionni-vaprosi-moralat-tryabva-da-vzeme-preves/125561 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Цвета Рангелова пред Комисията по конституционни въпроси: Моралът трябва да вземе превес

Кандидатурата й бе представена от лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов

“Цвета Рангелова има над 20 години адвокатска практика. Работата ѝ е свързана със защита във всички сфери на правото. Била е сред ръководните органи на адвокатурата. Освен това е обществено ангажирана личност. Била е два мандата депутат, а също и общински съветник”. Това заяви Костадинов пред народните представители от комисията по конституционни въпроси, където се проведе изслушването на кандидатите за членове на Конституционния съд от квотата на парламента..

 

“Макар да съществува празнота в закона, трябва моралът да вземе превес. Аз бих се оттеглила, не бих участвала в обсъждането и вземането на решение по делото в Конституционния съд срещу последните промени в Конституцията, ако бъда избрана за конституционен съдия”. Това отговори Цвета Рангелова, кандидат на „Възраждане“ за конституционен съдия при изслушването ѝ в парламентарната комисия по конституционни въпроси.

 

Рангелова, като народен представител, е сред вносителите на жалбата срещу приетите наскоро промени в Конституцията.

 

Тя отбеляза, че действително няма законова възможност конституционният съдия да си направи самоотвод или да му бъде поискан отвод. Според нея, обаче, този въпрос трябва да се обсъди от професионалната общност. 

 

Какво още каза кандидатът на “Възраждане” за конституционен съдия, гледайте в пълния репортаж от заседанието, заснет от журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.