Ексклузивно в “Свободно слово”! Денков: Кабинетът трябва да продължи иначе се връщаме в изходна позиция! (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-denkov-kabinetat-tryabva-da-prodalzhi-inache-se-vrashtame-v-izhodna-poziciya-video/128593 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Денков: Кабинетът трябва да продължи иначе се връщаме в изходна позиция! (ВИДЕО)

“На 6 март подавам оставка. С нея обаче кабинетът не спира да работи.” Това заяви премиерът Николай Денков на извънреден брифинг в парламента.

 

Относно ротацията Денков коментира, че и двете страни – и ГЕРБ, и ПП-ДБ, са изготвили документи, които може да послужат за основа на преговори.

 

"Трябва да влезем в режим на преговори. Това не може да се случи за два дни. Надявам се този период да бъде осигурен, за да може двата екипа да седнат, да прегледат документите и да намерят допирни точки. Тогава ще видим какъв ще бъде крайният резултат. Това ще отнеме време, имайте търпение", подчерта Денков. Той обясни, че кабинетът може да продължи работа и в оставка.

 

"Датата 6 март е фиксирана, защото кабинетът беше съставен на 6 юни. По уговорка 9-те месеца изтичат на тази дата. Затова аз спазвам ангажимента си. По Конституция изпращам писмено моята оставка от МС към НС на 6 март, след което Народното събрание трябва да реши кога да я включи в дневния ред. Докато бъде обсъдена, правителството работи", посочи Денков.

 

“Още не се е състоял разговорът с Мария Габриел за оценката на министрите”, заяви Денков. Той подчерта, че очаква това да се случи през следващите няколко дни. 

 

Министър-председателят припомни, че неговата оценка за свършеното по министерства и ресори е готова, но няма да коментира имена на министри, преди да го обсъди с вицепремиера Габриел. 

 

“Няма нищо драматично, диалогът с Мария Габриел е добър”, коментира още премиерът. 

 

“Много по-важно е да сме сигурни дали зад него не се крие нещо повече”, заяви премиерът Николай Денков по повод на задържането на мъжа с прякор Червения пират, водещ скитнически начин на живот, за който има данни, че е отправял заплахи към политици и магистрати. Премиерът посочи, че няма допълнителна информация по случая и каза, че е работа на институциите и разследващите органи е да разкрият всички обстоятелства. 

 

Министър-председателят коментира и темата с футболните протести на 16 ноември м.г., за които бе създадена временна комисия за проверката на всички факти и обстоятелства, включително за съмненията за полицейско насилие.

 

„Четирима души са били уволнени от МВР. Ако министърът не ги беше уволнил, аз щях да поискам неговата оставка“, заяви премиерът. Всеки, който е престъпил закона, да бъде наказан”, добави той. 

Източник: svobodnoslovo.eu

5 Коментара

Бамби

преди 1 месец

С какво да продължи бе, мухльо! Защо разписа на Гърция през януари, като се срещна с Мицотакис да продължаваме да напояваме безвъзмездно гръцката земя /а ние ликвидирахме своето напояване в земеделието/ със по 187 милиона кубични метра вода от язовирите Кърджали, Ивайловград и Студен кладенец??? Защото военните репарации по този 60 годишен договор изтичат на 09.06.2024 година и гърка пристигна на спешно посещение в България за "взаимно изгодно сътрудничество" и криетет този срамен грабеж?!?!

Коментирай

Иванов

преди 1 месец

Ако у нас имаше истинска журналистика, такава, която да защитава интересите на целия народ, а не платена от чужди "партньори" стотици безобразия нямаше да бъдат допуснати, безобразия, които логично са престъпни, против всякаква логика. Списъкът им е безумно дълък, а престъпниците остават не само ненаказани, не са даже порицани.

Коментирай

Доктор

преди 1 месец

Изключително противно същество. Нагъл, хлъзгав, продажен, злобен, болезнено амбициозен и много посредствен. Нищожество с отвратително излъчване.

Коментирай

Абориген

преди 1 месец

Нищожеството с отвратително излъчване е готово на всичко Само да продължи да е на власт още една минута повече. Иначе се връщаме в изходна позиция! Ами точно това е нужно бе мухльо иначе ще ни натикате окончателно в ямата. То не остана нещо да не е продал и предал.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.