Ексклузивно в “Свободно слово”! Георги Свиленски: Единствената алтернатива за България е БСП…

Стана ясно, че мнозинството е ГЕРБ, ДПС, Възраждне и ИТН

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-georgi-svilenski-edinstvenata-alternativa-za-balgariya-e-bsp/122209 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Георги Свиленски: Единствената алтернатива за България е БСП…

Стана ясно, че мнозинството е ГЕРБ, ДПС, Възраждне и ИТН

„Днес  две неща станаха ясни. Първото ясно е, което и днес се доказа категорично, че единствената алтернатива на това управление е БСП. Няма друга опозиционна група в българския парламент. Второто е, че днес стана ясно какво е мнозинството в парламента – ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“.“ Това заяви заместник-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски в парламента.

 

„Колкото и да обясняват от „Възраждане“ и от ИТН, че с негласуването си се разграничават от всичко – не, в тази зала се броят гласовете и когато нямаш 37 гласа „за“, „против“ или „въздържал се“, те автоматично отиват в гласовете „за“ дадено решение“, коментира социалистът.

 

“Ако „Възраждане“ и ИТН бяха гласували „против“, нямаше да има избран подуправител на НЗОК. Това се случва с всяко важно решение“, реагира той.

“БСП ще продължи да бъде алтернативата на това управление с ясни предложения.  За здравната каса предложихме алтернатива – проф. Жени Стайкова. Тя е без сигнали в ДАНС и в прокуратурата – чист експерт и професионалист. Отхвърлиха я, за да стигнат до пазарлъка за тези 8 млрд. на здравната каса и до скандала в пленарна зала, където се заплашваха и обиждаха. Единственото, което ги крепи са тези 8 млрд., за които днес се сбиха, утре ще е за нещо друго“, обясни зам.-председателят на БСП.

 

Какво още каза Георги Свиленски, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.