Ексклузивно в “Свободно слово”! Главчев: Крайно време е сериалът “Игра на избори” да приключи! (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-glavchev-krayno-vreme-e-serialat-igra-na-izbori-da-priklyuchi-video/145248 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Главчев: Крайно време е сериалът “Игра на избори” да приключи! (ВИДЕО)

“Крайно време е сериалът "Игра на избори" да приключи.” С тази думи премиерът Димитър Главчев откри днешното правителствено заседание - последното преди изборите на 27 октомври.

 

“Това означава, че всички искаме да има редовно правителство”, реши да обясни думите си Главчев.

 

“Като правителство сме се заели да няма съмнения, че има купен вот”, увери министър-председателят.

“В пъти сме увеличили усилията спрямо предишните избори”, заяви още Главчев, припомняйки, че все пак спрямо предишните избори, които той организира като премиер, не е имало критики.

 

“Призовавам гражданите да гласуват масово”, заяви още Димитър Главчев и отново обясни - именно масовото гласуване ще сведе до нула купения вот.

 

Иначе той няма съмнение, че това явление ще бъде преодоляно.

Освен това високата избирателна активност ще доведе до по-голяма легитимност за следващото правителство.

 

Димитър Главчев посъветва хората да припознаят някои от посланията на политиците и да ги изберат.

 

Служебният премиер направи кратък отчет за срещите си в ЕС и коментарите за Близкия изток, където страната ни настоява за сдържаност и дипломатически усилия за решаване на конфликта.

 

Относно “плана за победа” на Зеленски Главчев заяви: "Ние и някои други страни нямаме мандат да се изказваме по темата".

 

Главчев се е изказал по темата за миграция, като обяснил на ЕС, че със 70% е намалял натискът тази година спрямо деветте месеца на 2023 г.

 

“Това е три пъти по-малко или под 50 000 мигранти при 150 000 предишната година. Също така имаме и повече задържани”.

 

Заедно с Гърция и Румъния е поставена темата за необяснимото увеличаване - до 15 пъти - на цената на тока за потребителите в някои страни от Югоизточна Европа. Трите страни са писали съвместно до ЕК какви са причините за това и са поискали мерки това да не се случва.

 

За естакадата на околовръстното шосе в София, която предизвика остри реплики между МРРБ и местните власти, Главчев отчете, че движението е пуснато, макар и да не са изпълнени всички изисквания от страна на столичната община.

 

Водили сме се от това, че не трябва да има неудобства за хората”, подчерта премиерът.

 

Димитър Главчев е доволен и от развитието на строежа на детската болница.

 

“Теренът е почти напълно изчистен. Очаква се болницата да бъде завършена 2028 година. За 4 години ще бъдат преодолени 40 години забавяния”, отсече той.

 

“Здравето на българските деца трябва да бъде върховен приоритет на всяко правителство”, изтъкна още премиерът.

 

Какво още каза Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

1 Коментара

Главчев: Крайно време е сериалът “Игра на избори” да приключи!

1 hour before

Защо, бе, Главчев, ти мразиш демокрацията ли?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.