Ексклузивно в “Свободно слово”! Гуцанов: По никакъв повод България не трябва да изпраща наши военнослужещи! (ВИДЕО)

Друг от законопроектите, внесен от левицата, е 9% ДДС върху лекарствата

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-gucanov-po-nikakav-povod-balgariya-ne-tryabva-da-izprashta-nashi-voennosluzheshti-video/136397 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Гуцанов: По никакъв повод България не трябва да изпраща наши военнослужещи! (ВИДЕО)

Друг от законопроектите, внесен от левицата, е 9% ДДС върху лекарствата

Председателят на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов обяви на брифинг в парламента, че партията е направила предложение за решение България да не изпраща жива сила и въоръжени сили в Украйна.

 

"Категорични сме, че по никакъв повод България не трябва да изпраща под каквато и да е форма на наши военнослужещи. Другото е наши оръжия, които са изпращани, да бъдат използвани срещу територията на Русия", посочи той.

 

Друг от законопроектите, внесен от левицата, е 9% ДДС върху лекарствата, тъй като те са едни от най-скъпите у нас.

"Не е нормално българите да ходят в Турция да купуват лекарства", посочи още той и призова да се направи всичко възможно за намаляване на цените на лекарствените продукти, допълни Гуцанов.

 

Председателят на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов обяви, че президентът трябва да представлява страната на срещата на НАТО, тъй като премиерът и правителството са служебни, докато държавният глава е с много по-голяма легитимност.

 

По думите му БСП има последователна политика от преди повече от 2 години България по никакъв начин да се въвлича в конфликта в Украйна.

 

В отговор на въпрос Гуцанов отново повтори, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ и ДПС, но не коментира евентуален мандат на ИТН. "Нека да стигнем до там и ще вземем решение", посочи още той.

 

Какво още каза Борислав Гуцанов, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.