Ексклузивно в “Свободно слово”! Костадин Костадинов: Целта ни за трима депутати в Европейския парламент е постигната, но това далеч не ни задоволява! (ВИДЕО)

„Възраждане“ даде първата си пресконференция след изборите

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-kostadin-kostadinov-celta-ni-za-trima-deputati-v-evropeyskiya-parlament-e-postignata-no-tova-dalech-ne-ni-zadovolyava-video/135629 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Костадин Костадинов: Целта ни за трима депутати в Европейския парламент е постигната, но това далеч не ни задоволява! (ВИДЕО)

„Възраждане“ даде първата си пресконференция след изборите

“Минималната цел за трима депутати в Европейския парламент е постигната, но това далеч не ни задоволява”.

Това заяви лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов на първата си пресконференция след изборите вчера.

 

Той посочи, че резултатите им на изборите за Народно събрание повтарят тези от предишния път, но не са доволни, защото си поставят по-големи цели.

Българският народ гласува вот на недоверие на парламентарната демокрация в България, коментира Костадинов и посочи, че всички губят гласове. Лидерът на “Възраждане” отбеляза, че с падане на избирателната активност се получава ситуация, при която сме заплашени от феодализация на държавата в още по-големи мащаби, а феодализацията винаги води до разпад и до смърт на държавата.

Според Костадинов има два възможни сценария – създаване на правителство, което ще отложи неизбежния край на тези, които влизат в него, и вторият вариант е да няма правителство и да отидем на избори октомври-ноември. По думите му който влезе в такова правителство на практика се погребва жив.

 

“Ако има правителство, то очевидно трудно би се случило и в трипартиен формат”, смята лидерът на "Възраждане". “Дори и да се случи в четирипартиен формат, това правителство в най-добрия случай ще представлява не повече от 15% от българските граждани с избирателни права”, отбеляза Костадинов. 

 

“Вариантите са два - или предсрочни избори наесен, или някаква форма на експертно програмно правителство, което ще бъде още по-отвратително за драгия български гражданин от тази сглобка, която имахме,” смята той. 

 

“Пред "Възраждане" остава основната цел да не допуснем влизането на България в разгарящия се военен конфликт в Украйна”, заяви Костадин Костадинов.

 

“Тъй като в момента нашата парламентарна демокрация на практика е на смъртен одър, не виждам особени средства вътре в парламента, с които можем да направим това нещо, т.е. остават ни единствено извънпарламентарни средства и методи”, коментира той.

 

 "Ще излезем, ще поведем народа, ще окупираме, ако трябва, ще действаме, ще правим революция", каза Костадинов.

 

В отговор на въпрос, лидерът на "Възраждане" коментира, че не се страхуват от партия "Величие", тъй като влизането в парламента ще позволи да се разкрият много бързо маските. Костадинов посочи, че това е американски проект, създаден с цел да се опита по някакъв начин, както преди това „Български възход“, да спре ръста на „Възраждане“. "Много пъти сме имали досега финансови пирамиди, но за първи път виждаме политическа пирамида", коментира той. 

 

Лидерът на "Възраждане" каза, че са готови с кабинет. Ще предложим наш кабинет и ще кажем нашите условия какви са, ако има някой, който ги подкрепя - добре, ако не – значи просто кабинетът няма да бъде гласуван, добави той.

 

Костадин Костадинов отново каза, че целта им е да съставят собствена парламентарна група в Европейския парламент. Не е ясно дали ще стане на 100%, но разговорите вървят, коментира той. Костадинов уточни, че водят разговори с 14 политически сили от 14 европейски държави.

 

Какво още каза лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

 

7 Коментара

Стефан

1 month before

При такова огромно число бай Ганьовци "почти споменатата бройка от проф. Иво Христов дебили" каквито и избори да се правят е все тая.

Коментирай

Майна

1 month before

Респект към Възраждане! Какво искаш от народ, който е безразличен към въвличането му във война и то срещу руските.. В Лвов бяха изстреляни и унищожени сгради в центъра със натовски снаряди 155 калибър, преди два дена( може да са български!) Западна Европа подкрепи пронародните си партии , които са против войната. Зад Възраждане( нашата, антивоенна партия ) няма народ. Зад вас сме борбените! Е, ще продължим ,братя възрожденци,,, пък каквото сабя покаже,!

Коментирай

До Майна

1 month before

Добре де, а когато Величие се обявяват за неутралитет на държавата, защо скачаш срещу тях? И това, че казват, че сега не е моментът да се излиза от ЕС и НАТО, не противоречи на политиката на неутралитет. Ама ти Възраждане, та Възраждане. Точно те, дето приеха българските части да бъдат под чуждо командване.

Коментирай

До До Майна ....

1 month before

Вярвай в Шишкавия си Месия, колкото щеш ... Само гледай да си ограничаваш публичните делюзии до санитарния минимум ... Че да не вземе Цеца Лечителката да се заинтересува от теб ... Приятелски съвет ... :)

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.