Ексклузивно в “Свободно слово”! Костадин Костадинов: Европартньорите на управляващите не ни пускат в Шенген (ВИДЕО)

Партиите от сглобката нямат европейски партньори, а господари, заяви той

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-kostadin-kostadinov-evropartnyorite-na-upravlyavashtite-ne-ni-puskat-v-shengen-video/122726 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Костадин Костадинов: Европартньорите на управляващите не ни пускат в Шенген (ВИДЕО)

Партиите от сглобката нямат европейски партньори, а господари, заяви той

“Една от политическите дъвки през последните няколко месеца и особено от началото на работата на това правителство е свързана с влизането на България в Шенген, трябва да ви кажа, че когато бях във Флоренция през уикенда, с голяма изненада установих, че най-големите противници на влизането ни в Шенген са политически партньори на три от управляващите партии”, заяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

 

“Това са Народната партия в Австрия, която членува в ЕНП и е партньорска организация на ГЕРБ и ДСБ, и в Нидерландия партията на Марк Рюте (действащ министър-председател), която пък е партньор на ДПС и ПП в АЛДЕ. Иначе казано - нашите лицемери в българското правителство, обяснявайки как не са допускани в организацията Шенген, всъщност забравят да кажат, че това го правят техните така наречени партньори. Истината обаче е съвсем различна - политическите формации, които участват в управлението на България нямат партньори. Те имат господари”, коментира той.

 

“Възраждане за разлика от тях няма господари, а съюзници, нещата стоят по съвсем различен начин, когато ние водим разговорите. Това, което в тези, а и в много други държави - Италия, Франция, Германия имат като информация е, че България на сто процента контролира своята граница. При нас няма абсолютно никакви проблеми и никой не минава през българската граница. А те (бел.ред.: партиите от ЕНП и АЛДЕ) казаха, че всекидневно гледат по международния видеообмен как ежедневно минават стотици и хиляди мигранти през българската граница. На кого да вярваме ние? На нашите журналисти или на нашите управляващи? Истината е, че България има изключително големи проблеми и е неглижирана на международната сцена поради една много проста причина - нас не ни уважават, защото ни управляват хора, които излизайки извън България, служат единствено за присмех. Те нямат партньори, нямат съюзнически договори с която и да било политическа сила. Те членуват в европейските семейства като обслужващ персонал”, разясни Костадинов.

 

На въпрос каква ще е позицията на “Възраждане” по отношение на дерогацията, Костадинов коментира: “Колкото по-късно тази точка бъде гласувана, толкова по-добре. Това изключение трябва да остане по една много проста причина. Ние нямаме алтернатива на вноса на руски петрол. И това никой не ни го обяснява. Колкото пъти питаме в тази зала, дори от ПП-ДБ, които са вносители на това предложение, няма отговор та въпроса какъв ще бъде петролът, който ще се преработва след 15 март. Имаме огромен проблем с вноса на какъвто и да е петрол поради простата причина, че Босфора е претоварен, а и Турция може да наложи определени ограничения. И тя го прави между другото.

 

Да не говорим, че преди година турците вдигнаха едностранно три пъти таксата за минаване през Босфора. Това беше поредният повод, в който ние от “Възраждане” поискахме помощ от ЕК през парламента. Нито една от политическите формации в ЕП не се застъпи за България. Така се оскъпява не само това, което се внася, но и онова, което се изнася - в конкретния случай нашата експортна продукция става леко неконкурентноспособна, защото българските износители и превозвачи по море трябваше да фрахтоват много по-големи суми за износ. Сега автоматично ще се вдигне цената на петрола, защото няма откъде другаде да го внесем, освен през Турция. Това никой не го казва. А по принцип петролът, който идва извън Русия е по-скъп”, уточни Костадинов.

 

Какво още каза лидерът на “Възраждане”, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

 

3 Коментара

Опа Коце,

преди 4 месеца

нали щеше да ни вадиш от ЕС? Какво си се запритеснявал на Шенген? Защо лъжеш,че не преминава никой през границата?Я иди да видиш какви кинти се къртят там от трафика.Да не вземал комисионна и от там,че преиначаваш истината?

Коментирай

Елена Гунчева

преди 4 месеца

На мен пък ми е интересно "съюзникът" на Костадинов - Герт Вилдерс от Нидерландия, защо иска българите да не се допускат в ЕС и най-вече в Нидерландия и дори е създала партията му сайт, в който холандците да се оплакват от българи. Нещо така да каже за неговите "съюзници"?

Коментирай

максуда

преди 4 месеца

Момчето с тена по рождение се изчерпа по-бързо и от бялата златка.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.