Ексклузивно в “Свободно слово”! Партия “Възраждане” ще настоява МВнР да защити незаконно арестувания в Гърция Милан Димитров

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-partiya-vazrazhdane-shte-nastoyava-mvnr-da-zashtiti-nezakonno-arestuvaniya-v-garciya-milan-dimitrov/116285 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Партия “Възраждане” ще настоява МВнР да защити незаконно арестувания в Гърция Милан Димитров

Ексклузивно в “Свободно слово”! Партия “Възраждане” ще настоява МВнР да защити незаконно арестувания в Гърция Милан Димитров

МВнР пое ангажимент да направи необходимото за задържания ни сънародник, заяви народният представител Ангел Димитров 

“Вече месец Милан Димитров стои по гръцките затвори. Той е заплашен с 80 години затвор в САЩ и са му предявени четири обвинения, всяко от които по 20 години. Част от тях са за незаконно движение на оборудване към Русия и измама на американските власти”. Това заяви Ангел Георгиев от “Възраждане” на извънредна пресконференция в Народното Събрание, на която присъстваха бащата и брата на задържания българин. 

Братът на Милан Димитров разказа, че повдигнатите обвинения са за изнасяне на части за чипове в Русия, организиране на конспиративна група, която да се занимава с този износ, измама на американските власти и пране на пари. “Милан не е търгувал електроника с Русия, освен това въпросната електроника не може да се използва за военни нужни. Никой от изпълнителната власт не се опитва да измие това петно, което се поставя върху нашата държава, въпреки че нашият сънародник е невинен и обвинението му е скалъпено”, разказа брат му, показвайки една от частите, която по думите му не е изнасяна, а стои на склад в семейната им фирма. 

“Той е невинен, но въпреки това му се налага да доказва, че е невинен. Единственото прегрешение, което намерихме е, че майка му е рускиня. За каква демокрация говорим, за каква правова държава и правов ред става въпрос”, обърна се емоционално към присъстващите журналисти Ангел Георгиев от “Възраждане”. 

След проведената по-рано пресконференция, близките на българина и народният представител от „Възраждане“ Ангел Георгиев се срещнаха с Министъра на външните работи (МВнР). “На проведената среща Мария Габриел пое ангажимент към близките на българина да се заеме със случая, да проведе нужните разговори и да си послужи с познатите дипломатически похвати, за да съдейства за връщането в България на Милан Димитров”, уточни народният представител. 

Какво още казаха бащата и братът на Милан Димитров, който е заплашен от 80 години строг тъмничен затвор и екстрадация в САЩ, вижте във видеото на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков.

1 Коментара

Ивайло Кирков

преди 7 месеца

Пустите "Възраждане"! - след като поставиха на трупчета жизнено най-важния за България въпрос - ЗАПАЗВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ - сега почти всеки ден ни изненадват с нови и най-нови инициативи. Сигурно така, според тях, се поддържа интерес и вяра в гласоподавателите... В тази връзка - подкрепям обществената поддръжка за сънародника ни Милан Димитров. Тук Държавата, доколкото съществува, трябва да си свърши работата в негова защита пред гръцките власти. Но не подкрепям партии, прее...али българската кауза, да си пишат червени точки на негов гръб.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.