Ексклузивно в “Свободно слово”! Пеевски с първи думи за изтеклите записи на ПП, разкри амбициите на Христо Иванов и Асен Василев! (ВИДЕО)

Нещата са чудовищни. Такова нещо у нас не се е случвало, в Европа също не знам да е имало, каза още председателят на ДПС

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-peevski-s-parvi-dumi-za-izteklite-zapisi-na-pp-razkri-ambiciite-na-hristo-ivanov-i-asen-vasilev-video/134208 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Пеевски с първи думи за изтеклите записи на ПП, разкри амбициите на Христо Иванов и Асен Василев! (ВИДЕО)

Нещата са чудовищни. Такова нещо у нас не се е случвало, в Европа също не знам да е имало, каза още председателят на ДПС

“Нещата са чудовищни. Такова нещо у нас не се е случвало, в Европа също не знам да е имало. Чудовищно нещо е това, скандали след скандали. Тези хора – ПП-ДБ – са обраснали с кешове, влачения, пудели. Зловеща работа”.

Така съпредседателят на ДПС Делян Пеевски коментира пред медиите записа за „кеш у президента“, изтекъл в интернет пространството.

 

„Подкрепили сме България да има редовно правителство, за което и не съжалявам. Но никога не сме знаели какво правят тези хора. Българските хора видяха къде са им парите – те са влачени от контрабанди, складирани, пудели са носели кешове на Бойко Рашков“, коментира той.

 

На въпрос има ли амбиции за премиерския пост, Пеевски обяви: „Лично в присъствието на г-н Цонев Асен Василев лично ме е молел да го подкрепим да е вицепремиер, да не е просто министър.

Съкровената му мечта бе да стане премиер след Мария Габриел. Предлагаше да имаме и ние от ДПС министри, дори вицепремиер. Всичко това му е отказано.“

„Мечтите им са само за власт. Аз не желаех да общувам с Христо Иванов, той е просто прокси, г-н Цонев ми го натресе. Христо Иванов каза, че иска да бъде президент, имал нужда от подкрепата на ДПС. “Важно е да ликвидирам ПП, да стана единствен лидер на дясното, след това и да стана президент“, каза той. Предложи ми след това аз да стана премиер. Важната цел на Иванов е да пенсионира Борисов“, допълни той.

 

По думите му разговорът се е състоял по време на 9-месечното управление на „сглобката“.

 

 „Тази оферта не е била веднъж. Аз я споделих на Борисов. Ако той някога с тези „пуделчета“ смята да управлява и те му драскат по вратата в Банкя, да знае, че те му носят зестра – много каруци с кеш“, каза още Пеевски.

 

Какво още каза Делян Пеевски, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.