Ексклузивно в “Свободно слово”! Сгащихме кмета натясно! Васил Терзиев спринтира по коридорите на СОС, в опит да избяга от неудобни въпроси! (УНИКАЛНО ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-sgashtihme-kmeta-natyasno-vasil-terziev-sprintira-po-koridorite-na-sos-v-opit-da-izbyaga-ot-neudobni-vaprosi-unikalno-video/127000 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Сгащихме кмета натясно! Васил Терзиев спринтира по коридорите на СОС, в опит да избяга от неудобни въпроси! (УНИКАЛНО ВИДЕО)

“От осмия път, на 8-ми февруари, потвърдихме народната мъдрост: “Седем пъти мери, един път режи” и успяхме да направим тази важна крачка”, заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков столичният кмет Васил Терзиев по повод избора на председател на СОС.

 

Остроумието му обаче бе попарено от въпрос от журналиста Анелия Дулева как ще коментира определението на съда за изборни манипулации и съмненията, че изборите за кмет и общински съветници са купени и фалшифицирани. Коментарът му беше: “Защо ме питате мен? Аз уважавам мнението на съда”.

 

Не особено убедителните отговори на кмета бяха последвани от истинско надбягване между него и журналистите по коридорите на ул. “Московска” 33. Спринтът беше озвучен от въпросите на “Свободно слово” за липсващите флашки от чувалите с изборните резултати, както и за районния кмет на “Илинден” от ПП-ДБ-СД, който от първия си ден след клетвата отказа да ходи на работа.

 

Гонката финишира в кметския кабинет, където Терзиев трябваше да отговори на въпросите от нашия екип. Ето какво каза той, без цензура и монтаж:

 

- Г-н Терзиев, имате ли доверие в машинния вот, след като стана ясно, че липсват флашки?…. (вместо отговор, кметът ни обърна гръб, но все пак след кратко преследване, застана пред камерата на “Свободно слово”).

 

- Машинното гласуване и флашките, за които говорите, нямат отношение към това как се брои. Машините бяха направени на принтери, т.е. те само печатат хартия.

 

- Но ние нямаме машини-принтери, както в САЩ?

 

- Имаме точно машинни принтери. Всичко, което има значение е в този протокол, който виждате. Има видео записи. Може да видите как се пренасят данните в протокола.

 

- В момента коментираме решение на съда?

 

- Това не е наша работа. Вие ме карате да отговарям за други институции. Това не е правилно. Всяка институция си има вменени задължения. Съдът каквото отсъди, ние трябва да се съобразяваме.

 

- Доволен ли сте от работата на районните кметове? Някои от тях изобщо не ходят на работа?

 

- Аз постоянно ще бъда недоволен - и от себе си, и от районните кметове, и от общинския съвет, защото това е начинът постоянно да подобряваме работата си.

 

Какво още се случи по коридорите на Столична община и в кметския кабинет, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.