Ексклузивно в “Свободно слово”! Жега посред зима! Премиерът Денков отговаря на въпроси в парламента! (ВИДЕО)

Той заяви, че разговорите по ротацията вървят, но не се ангажира с никаква конкретика докъде са стигнали те

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-zhega-posred-zima-premierat-denkov-otgovarya-na-vaprosi-v-parlamenta-video/126543 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Жега посред зима! Премиерът Денков отговаря на въпроси в парламента! (ВИДЕО)

Той заяви, че разговорите по ротацията вървят, но не се ангажира с никаква конкретика докъде са стигнали те

След като премиерът Николай Денков бе препитан от депутатите, той даде и брифинг пред медиите в парламента. Сред засегнатите теми бе ротацията, регулаторите и предстоящото пътуване на министър-председателя в САЩ.

 

На въпрос на журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева докъде стигнаха преговорите за ротацията, която би трябвало да започне след 6-и март, Денков отговори, че разговорите се движат, но не се ангажира с никаква конкретика докъде са стигнали те. Той посочи само, че основната му задача е да осигури плавен преход от единия министерски съвет към другия. 

 

По темата с регулаторите премиерът заяви, че “смяната им се прави в Народното събрание. При положение че няколко от партиите в парламента свалиха нашето редовно правителство, последното, което можете да питате, е защо не направихте нещо.” Така министър-председателят Николай Денков отговори и на въпроса от страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов защо регулаторите не са били сменени, когато от "Продължаваме промяната" са имали мнозинство в предходния парламент с "Демократична България", БСП и "Има такъв народ". 

 

Денков припомни, че КЗК е независим орган и трябва да представи своите решения, които да бъдат аргументирани. “Факт е, че в миналото техни решения са били поставяни под въпрос, коментира министър-председателят. Това, че КЗК има право да издаде решение, никой не го оспорва. Това, че решението трябва да бъде аргументирано, никой не го оспорва, това че другите оператори са дали възражение, също е факт. Така че да искаме решението да бъде обосновано от гледна точка на възраженията на конкурентите и това е част от процедурата”, коментира той. 

 

На въпрос за срещата на Кирил Петков със Спас Русев, Николай Денков посочи, че ако той е искал да крие нещо, е нямало да направи срещата на това място. “Дали има връзка между решението на КЗК и срещата със Спас Русев трябва да питате него.Това, което му казах, е че КЗК е независим орган и решението трябва да се аргументира”, подчерта Денков.  

 

Относно задържания служител на Министерство на спорта с подкуп, Денков каза, че няма никакви притеснения по отношение на интегритета на министъра на спорта. “Нямам никакви притеснения и спрямо заместник-министрите на спорта. Факт е, че тази корупционна схема, която беше хваната и аз искам да поздравя органите, които работиха по нея, се отнася за лица, които са назначавани, преди този екип в Министерството на спорта”, посочи Денков. По думите му “сегашният екип прави всичко възможно да бъде разчистено министерството”.

 

Какво още заяви министър-председателят Николай Денков, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

3 Коментара

Червената шапчица

преди 3 месеца

Гриша бръмчи където наградния фонд е голям.Тук най-много да се контузи за две банички с боза.

Коментирай

Баба ти

преди 3 месеца

"Академик" и"генерал" станаха мръсни думи / както и "европейски ценности"/

Коментирай

Раф

преди 3 месеца

С този не е добре да се говори. Нужно е да му се набива канчето, макар и да се знае,че не помага.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.