Елена Йончева: ОТ Иван Гешев чухме много обезпокоителна информация по конкретни дела

https://svobodnoslovo.eu/politika/elena-yoncheva-ot-ivan-geshev-chuhme-mnogo-obezpokoitelna-informaciya-po-konkretni-dela/111715 SvobodnoSlovo.eu
Елена Йончева: ОТ Иван Гешев чухме много обезпокоителна информация по конкретни дела

Единственият български евродепутат - член на мониторинговата комисия в Европейския парламент за борбата с корупцията по високите етажи на властта - Елена Йончева, заяви, че е чула от Иван Гешев обезпокоителна информация за ситуацията в България.

Тя посочи, че нейните колеги в подкомисията днес са питали за движението по конкретни разследвания у нас. По нейните думи от отговорите на Гешев те са научили "много обезпокоителна информация по конкретни дела".

Според Йончева, има опит на ГЕРБ да запушат устата на главния прокурор. „ГЕРБ и ЕНП години наред подкрепяше главния прокурор. Години наред! И в момента, в който той започна да дава повече информация по разследване на различни дела, изведнъж се опитаха да му запушат устата. И си задавам въпроса „Защо?“, коментира тя по БНР.

Отстраненият вчера от длъжност с решение на Висшия съдебен съвет главен прокурор беше изслушан в мониторинговата комисия в Европейския парламент за борбата с корупцията по високите етажи на властта. Предполага се, че той е говорил за дела пряко свързани с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов като "Барселонагейт" и кюлчетата. Иван Гешев заяви, че очаква решението на Конституционния съд и указа на президента Румен Радев по повод отстраняването му от поста. Той отказа да говори пред журналисти в Страсбург и допълни, че каквото има да казва ще го каже в София. 

trud.bg

1 Коментара

Генчо Гунчев

преди 10 месеца

Ненавиждам това лицемерие както в поведението, така и в изказа: "Обезпокоителна". Ей, момиче, тук народ умира, ти си играеш на префинени слова!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.