Ерол Мюмюн: Хората ще управляват Кърджали чрез кмета

Основната ми цел е на върнем младите хора от Европа

https://svobodnoslovo.eu/politika/erol-myumyun-horata-shte-upravlyavat-kardzhali-chrez-kmeta/119380 SvobodnoSlovo.eu
Ерол Мюмюн: Хората ще управляват Кърджали чрез кмета

Основната ми цел е на върнем младите хора от Европа

Ерол Емин Мюмюн е роден на 25.05.1979 г. в Кърджали. Има магистърска степен от УНСС по управление на човешки ресурси. Работил е като експерт в Агенцията за държавни вземания, в последствие е заемал различни експертни длъжности в РЗОК - Кърджали.
В последните 15 години е в банковия сектор на различни позиции. От 7 години е директор на Търговска банка Д в Кърджали. В периода 2015 - 2019 г. е общински съветник от ДПС в Кърджали, където е председател на постоянната комисия по бюджет и финанси.

 

Основната ми цел е на върнем младите хора от Европа

 

Вратата ми ще е винаги отворена - и за най-големия инвеститор, и за всеки кърджалиец

Ще търсим инвеститори във високите технологии. Това ще осигури стабилни доходи за работещите

За Околовръстния път на Кърджали е нужна подкрепа от държавата

Няма малки проблеми, ще решаваме всички проблеми заедно

 

- Г-н Мюмюн, защо решихте да се кандидатирате на кмет?

- Ако човек може да помогне на хората и има какво да даде на обществото, то трябва да го направи. Именно това ме подтикна не само да се кандидатирам за кмет, но и по принцип да вляза в политиката. ДПС е моята партия, защото единствено тя има отношение и реално решава проблемите на общината и областта, в която живея.

- Време е за ново начало, гласи слоганът на ДПС за изборите. Кое е новото начало в Кърджали?

- Визията ми за управление е от три думи - диалог, заедност и просперитет. Вратата ми ще бъде отворена винаги за хората, заедно ще търсим решението на проблемите. Готов съм да подкрепя всяка разумна идея, свързана с подобряването на условията за живот. 

- Заявихте, че ще въведете нов модел на управление в града. В какво ще се изразява той?

- Гражданите на Кърджали ще управляват града. Чрез мен всеки кърджалиец ще бъде кмет на общината ни. Ние казахме: власт от хората, власт за хората. Гледайки в очите своите съграждани, аз ги уверявам, че нашият модел, нашият начин за решаване на проблемите ще бъде чрез конструктивен диалог. Няма малки проблеми. Има проблеми за решаване и ние всички заедно, както сме били през годините като едно голямо семейство, което решава проблемите, ще седнем на масата, ще ги изговорим и ще намерим начини за решаването им.

- Какво в работата на общинската администрация ще промените?

- Качеството на предлаганите услуги от Община Кърджали трябва значително да бъде повишено и това ще бъде приоритет в работата ни през следващите 4 години. Усилията ни ще бъдат насочени за по-добро административно обслужване както на гражданите, така и на бизнеса. За екипа ни е изключително важно да предоставяме съвременните информационни технологии и по този начин да улесним максимално гражданите при достъпа им на услуги.

- Кои проблеми в Кърджали трябва спешно да бъдат решени? Кои са основните приоритети в програмата Ви?

- Обновяване на инфраструктурата, ремонт на улиците и изграждане на повече детски площадки и кътове за отдих, повече зелени площи. Това са част от приоритетите, залегнали във визията ми за развитие на Кърджали. В малките населени места приоритетите ще бъдат общинските пътища, вътрешната улична мрежа, водоснабдяванията. Ще разчитаме на помощ и от държавата, която е длъжник на моите съграждани. Кърджали е вероятно единственият областен град в България без околовръстен път, а изграждането му не е по възможностите на една община. Местната власт в случая може да окаже единствено логистична подкрепа при реализирането на един такъв мащабен проект.

- Привличането на инвеститори е основна предпоставка за разкриването на нови работни места и развитие на населените места. Каква е визията Ви?

- През последните години в община Кърджали бяха разкрити много производствени мощности в сферата на машиностроенето и автомобилната индустрия. Това, към което трябва да се насочим е търсене на инвеститори във високите технологии, което означава не просто нови работни места, а и високи доходи за работещите. Намерението ми е да работя в тази посока.

- Към какви европейски проекти ще се насочите?

- През последните години в община Кърджали бяха реализирани голям брой проекти. За мен социалните са от изключителна важност и затова ще направя всичко възможно тези функции на общината не само да се запазят, а и да бъдат разширени и достигнат до по-голям брой хора в нужда. Не по-малко важни са и инфраструктурните проекти, свързани с ремонти на улици, тротоари, пътища. Кърджали има нужда от още поне един мост над Арда.

- Създаването на възможности младите хора да останат в родните си градове е основна цел на всяка местна власт. Какви мерки в подкрепа на младите семейства и на децата ще предприемете?

- Основната ми цел е да направим така, че младите хора да се върнат в Кърджали - нашите деца, нашите внуци да се приберат от Европа, да бъдат в родните си места, при нас, при семействата си, където им е мястото. 

Кърджали е прекрасен град за млади семейства - спокоен е, криминалната престъпност е ниска. За да задържим младите хора са необходими добро здравеопазване, детски градини и училища. През последните години беше направено много в тази посока, но има още какво да се надгражда. 

Трябва всички заедно да работим здраво в следващите 4 години - да създадем нови работни места с добро, атрактивно, европейско възнаграждение, да отворим нашия град и да привлечем инвеститори, да бъдем верен помощник на местния бизнес, да работим по инфраструктурата, зелените площи, парковете.

- Културно-историческият туризъм е шансът за превръщането на България в дестинация 4 сезона? Какви проекти имате? 

- Община Кърджали има уникална природа и много културно-исторически паметници. Перперикон е сред най-посещаваните туристически обекти в България, но има още много интересни места, които да задържат туристите по-дълго в общината. Кърджали трябва да се рекламира, за да се превърне във водеща дестинация за вътрешния туризъм.

- Кое ще е първото нещо, с което ще се захванете, спечелвайки изборите?

- В моята работа винаги съм залагал на екипността и това ще бъде моделът ни на работа още от първия ден от встъпването ми в длъжност. Държа много на приемствеността. Кабинетът ми ще е отворен за всеки. И за най-големия инвеститор, и за всеки кърджалиец, защото няма малки хора, нито малки проблеми. А после заедно да вземаме решенията.

Източник: standartnews.com

3 Коментара

Иван Пеев

11 months before

Първо и основно правило - кмет на български град може да бъде само човек с българско име! Еролчо да кметува в Турция. Анадъмо?

Коментирай

Деница

11 months before

Тая Гунева съвсем ИКУРВЯ от злоба , щтото я натириха от Възраждане ! Само дето не е почнала да благославя Пеевски и Тиквата !

Коментирай

milka_59

11 months before

Хората ще управляват Кърджали чрез кмета това звучи като изтъркан лаф на който могат да се хванат само наивници. Тоя мюмюн да не се изживява като наместник на господ.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.