Ето защо Бойко Борисов заплаши да развали сглобката

https://svobodnoslovo.eu/politika/eto-zashto-boyko-borisov-zaplashi-da-razvali-sglobkata/115504 SvobodnoSlovo.eu
Ето защо Бойко Борисов заплаши да развали сглобката

Министърът на икономиката Богдан Богданов явно е вбесил лидера на ГЕРБ Бойко Борисов като е сменил в петък целия борд на Държавната консолидационна компания без да се допита до партньорите, въпреки договорката в некоалицията такива смени да се правят след съгласуване на лидерски съвет, пише 24 часа.

Вчера в с. Лиляче Борисов заплаши да развали сглобката с ПП/ДБ. Коментира, че упреците му към управлението са много и чака да мине ваканцията на депутатите, за да разговаря с партньорите в управлението от "Продължаваме промяната" по различните проблеми и най-вече "поголовната смяна на кадри". Предупреди, че заради това ГЕРБ може да се оттегли от кабинета "Денков - Габриел".

"Защото те използват времето, когато няма парламент и поголовно сменят всичко" само с нейни (на ПП) кадри", коментира Борисов и настоя, че смените се правели еднолично, като по всяка вероятност има предвид финансовия министър Асен Василев.

"Кое налага, без да се коментира изобщо в обществото, сменят се бордовете на тотото, на Държавната консолидационна компания вчера, разбираме от медиите, където са държавните предприятия, "Кинтекс", там са огромни ресурси, с никому известни хора, въобще некоментирани на каквото и да е ниво", гневен бе Борисов.

Вчера Богдан Богданов като представител на държавата като едноличен собственик на Държавната консолидационна компания е уволнил досегашния борд на директорите и е назначил нов. Петимата членове трябва да се явят до седмица да подпишат договорите.

Кой кой е в новоназначения борд?

Иван Тодоров Зангочев е смятан за човек на бизнесмена Пламен Бобоков. През 2012 г. е бил член на одитния комитет на “Столичен автотранспорт” ЕАД, през 2015 г. става член на съвета на директорите на "Кинтекс". Там е назначен от тогавашния министър на икономиката Божидар Лукарски, който също бе близък с Бобоков, ловуваха заедно. В ДКК е назначен за първи път през 2022 от служебния министър на икономиката Никола Стоянов, за да разчисти хората на Калоян Методиев (бивш съветник на президента, човек на Корнелия Нинова.)

Елена Христова Болтаджиева (жена на Иван Болтаджиев, съдружник на Стойчо Кацаров).Тя е Близка до Мая Манолова. Била е главен-секретар на министерство на иновациите и растежа.

Венелин Денчев Шъков (бил е в кръга на Петър Москов, след това има пресечни точки с Тома Белев) - кандидат за депутат от РБ, магистър “Водоснабдяване и канализация”, бил е във Висшия експертен екологичен съвет (ВЕЕС) към министъра на Министерство на околната среда и водите при Ивелина Василева.

Десислава Христова Чалъмова (контингент на Тома Белев), работи по програми, била е ръководител на дирекция „Превенция“ в Софийска регионална инспекция по околна среда и води към Министерството на околната среда и водите.

https://fakti.bg/

9 Коментара

Джак

9 months before

Колкото Борисов е доктор по разгъването на маркучи, толкова и Денков е академик по сапунени мехурчета. Като братя близнаци са.)

Коментирай

Отвратен

9 months before

Хайде де! Разваляй я! Чакаш да те направят на пух и прах ли?!!!

Коментирай

Отвратен

9 months before

Хайде де! Разваляй я! Чакаш да те направят на пух и прах ли?!!!

Коментирай

Червената шапчица

9 months before

Нищо няма да разваля Боко, защото Галя от посолството не дава. Иначе Магнитски чака...

Коментирай

Bad Face

9 months before

Европа вече тотално е приключена, вероятно Бойко отново ще се обърне към господарят си в Кремъл.

Коментирай

случаен

9 months before

В началото на 90 г. имаше една поговорка --РЕКЕТ ДАДЕН РЕКЕТ ПРИЕТ.

Коментирай

Бай Иван

9 months before

Само не мога да разбера защо Борисов е учуден от ставащото. Та той не е ли чул записа? Всичко до сега се случва точка по точка по записа. Хората са предвидими и си действат по програмата. Накрая, като изгонят хората му от всякъде ще се отчетат на избирателите си, че са изчегъртали Борисов и последмния ще остане с пръст в г_з!

Коментирай

dimat

9 months before

Да разваля ли?Хайде де!Ще развали нещо САМО,ако му наредят,или позолят от посолствоТО.Всичко са димни завеси,но те показват на булгарРаята,

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.