Евгений Дайнов: Не конспирации, а елементарната човешка глупост за провала на ГЕРБ

https://svobodnoslovo.eu/politika/evgeniy-daynov-ne-konspiracii-a-elementarnata-choveshka-glupost-za-provala-na-gerb/25918 SvobodnoSlovo.eu
Евгений Дайнов: Не конспирации, а елементарната човешка глупост за провала на ГЕРБ

От началото на февруари правя залагания за резултатите от изборите. Почнах от равенство БСП-ГЕРБ на 800 000 гласа. Преди две седмици, гледайки какво правят ГЕРБ и ББ, промених на ГЕРБ-под 800 000, БСП - близо до 900 000. Гледайки поведението на ББ тия дни имам нова прогноза: ГЕРБ 760 000 гласа, БСП - 910 000. Така, уважаеми, се губят избори на принципа "маче о дирек". ББ прави точно онова, поради което беше размазан на президентските избори в съотношение 2:1. Стои въпросът: защо именно ББ прави, от месеци, всичко възможно да загуби - и то именно от БСП, която си беше хептен умряла? Тъй като не виждам доказателства за конспиративните теории, които битуват, съм длъжен да се съглася с големия британски историк Колингуд: в историята, катастрофите се обясняват предимно не с конспирации, а с елементарна човешка глупост.

Резултат с изображение за Евгений Дайнов

bnews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.